Home Vesti „Najnovije ocene Srbije su najporaznije…“

„Najnovije ocene Srbije su najporaznije…“

166
0
Foto: https://www.b92.net

Pokret slobodnih građana konstatovao je da su najnovije ocene Saveta EU o procesu pridruživanja Srbije „najporaznije otkad su započeti pristupni pregovori“.


Pokret slobodnih građana konstatovao je da su najnovije ocene Saveta EU o procesu pridruživanja Srbije „najporaznije otkad su započeti pristupni pregovori“.
PSG je ocenio da samo promena režima može zemlju vratiti na njen evropski put.

Reagujući na ocene šefova diplomatija EU da je za Srbiju na evropskom putu od presudne važnosti jačanje vladavine zakona i sređivanje odnosa s Prištinom, PSG u saopštenju navodi da režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića zemlju ne približava, već fatalno i nepovratno udaljava od EU.

„Zaključci koje su usvojili šefovi država ili vlada članica Unije pokazuju da je Vučićeva ‘evropska politika’ neiskrena i lažna, da ona zapravo i ne postoji“, naveo je Pokret.

PSG ističe da su u svim važnim oblastima društvenog života, uključujući ekonomiju, uočeni problemi koji izazivaju zabrinutost EU, zbog čega se nalažu hitne promene stanja.

„Posebno su istaknuti problemi vezani za vladavinu prava, slobodu govora, nezavisna tela i demokratske institucije“, naveo je PSG i dodao da je „odlučan u nameri da sa drugim demokratskim snagama smeni diktatorsku vlast i preuzme odgovornost za izgradnju evropske, bolje Srbije“.

Savet ministara EU pozdravio je napredak Srbije u pregovorima o članstvu s Unijom, ali i istakao da će za „brzinu pregovora biti ključan i odrediti je napredak u vladavini prava i temeljnim slobodama, kao i normalizacija odnosa s Kosovom“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here