Home Vesti DS će učestvovati u formiranju Saveza za Srbiju

DS će učestvovati u formiranju Saveza za Srbiju

131
0
DS će učestvovati u formiranju Saveza za Srbiju
Foto: https://www.b92.net

Glavni odbor Demokratske stranke doneo je odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza, saopštila je DS.


Glavni odbor Demokratske stranke doneo je odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza, saopštila je DS.
Navodi se da je predsednik DS Zoran Lutovac članovima GO rekao da će DS biti jedan od osnivača i članova Saveza i da saradnja sa drugim opozicionim strankama nije stvar izbora nego stvar nužnosti.

„Lutovac je istakao da je zadatak Saveza da probudi nadu, izvuče gradjane iz apatije i da pokaže da je spreman da radi za opšte dobro“, piše u saopštenju DS.

„DS donela odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj“, napisala je na svom tviter nalogu potpredsednica DS Aleksandra Jerkov, a Balša Božović je čestitao demokratama na toj odluci i poručio:

„Veliki dani za naše građane tek predstoje“.

Predsednik DS Zoran Lutovac predložio je ranije danas GO stranke da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju u kome će, kaže DS, biti član i osnivač.

Lutovac je novinarima uoči početka sednice GO, upitan da li će DS biti stožer Saveza, kazao da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači, da se o tome razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i da je to zajednički dogovor.

Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Đilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here