Home Vesti Počela sednica gradske Skupštine, Radojičić u prvom redu

Počela sednica gradske Skupštine, Radojičić u prvom redu

71
0
Počela sednica gradske Skupštine, Radojičić u prvom redu
Foto: Getty images

Beograd — Počela sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi trebalo da bude izabran gradonačelnik glavnog grada.


Beograd — Počela sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi trebalo da bude izabran gradonačelnik glavnog grada.
Pred početak sednice više desetina građana okupilo se ispred zgrade Skupštine, kako bi pružili podršku novom gradonačelniku.

Okupljeni su aplauzom pozdravili kandidata za gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i Gorana Vesića koji je kandidat za zamenika gradonačelnika. Oni su agenciji Beta kazali da su došli da pozdrave i daju podršku budućem gradonačelniku.
Kandidat za gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić izjavio je da planira da nastavi velike investicije i projekte i nastavi razvoj glavnog grada Srbije, koji je započela prethodna gradska vlast. „Novo rukovodstvo planira da nastavi tamo gde je prethodno stalo“, rekao je Radojičić odbornicima pošto je predložen za gradnonačelnika na sednici Skupštine grada Beograda.

On je najavio ulaganja u zdravstvo, obrazovanje, infrastrukturu, zapošljavanje, kao i podršku ugroženim i marginalizovanim grupama. Skupština grada Beograda danas bira gradonačelnika, njegovog zamenika, kao i članove Gradskog veća.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za TV Prva da očekuje da će Beograđani dobiti novog gradonačelnika oko 14 ili 15 sati.

On je kazao da će obrazložiti predlog da nosilac liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ i direktor dečje bolnice u Tiršovoj Zoran Radojičić bude gradonačelnik, a da će se o gradonačelniku glasati u paketu (objedinjeno) sa njegovim timom – odnosno zamenicima i 13 članova gradskog veća.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here