Home Vesti „Evropska unija je, u političkom smislu, mrtav projekat“

„Evropska unija je, u političkom smislu, mrtav projekat“

149
0
Foto: https://www.b92.net

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je Evropska unija, u političkom smislu, mrtav projekat.


Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je Evropska unija, u političkom smislu, mrtav projekat.
On je istakao i da je potrebno da se u domaćoj javnosti otvori debata da li je Srbiji potreban ulazak u EU.

„Ekonomije će uvek biti, nezavisno od politike. Oni jesu naši najveći spoljnotrgovinski partneri danas, biće i za 30, kao što su bili i pre 30 godina, jer to prosto geografija nalaže“, rekao je Jovanović gostujući na KTV Zrenjanin.

On je kazao da EU od Srbije traži da se odrekene Kosova i Metohije i da napretka ka Uniji nema bez priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

„Odluka Srpske napredne stranke o Kosovu će biti ona koja je nametnuta spolja. Aleksandru Vučiću ne bih bio u koži. Zaista ne bih, jer mislim da ima obaveze a da lično nema hrabrosti da napravi neki zaokret, sve i kada bi hteo, a mislim da neće“, rekao je predsednik DSS.

On je podsetio da je zahtev koji znači model dve Nemačke za Srbiju i Kosovo 2007. godine Koštuničinoj vladi uputio Volfgang Išinger, ali da ona na to nije pristala.

„Potpisivanje takvog sporazuma je i de jure i de fakto priznanje nezavisnosti Kosova. A onda sledi otvaranje pitanja Raške oblasti, pa juga centralne Srbije“, zaključio je Jovanović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here