Home Vesti Janković: Nema mesta za Dveri, nećemo u novi DOS

Janković: Nema mesta za Dveri, nećemo u novi DOS

171
0
Janković: Nema mesta za Dveri, nećemo u novi DOS
Foto: https://www.b92.net

Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da se čvrsto zalaže za udruživanje opozicije.


Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da se čvrsto zalaže za udruživanje opozicije.
On je i dodao u okvirima te saradnje nema mesta za politike i organizacije poput Dveri, koje kako je rekao, smatraju da je Ratko Mladić heroj, a da žene nemaju pravo na abortus.

Janković je na konferenciji za novinare kazao da postoji više predloga za udruživanje opozicije ali da PSG smatra da ne može biti kompromisa oko vrednosti kao što su izgradnja moderne, evropske Srbije, poštovanje ljudskih prava i demokratskih institucija.

„Nismo ušli u priču o udruživanju opozicije da bismo na izborima dobili neki procenat glasova više već da bi ponudili rešenja da građani žive kvalitetno. Nije dovoljno biti protiv Aleksandra Vučića već treba ponuditi rešenja“, kazao je Janković.

On je kazao da je posle razgovora sa Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i drugim predstavnicima opozicije, PSG usamljen u stanovištu da Dverima nema mesta u eventualnom opozicionom savezu.

„Kada nam neki prete da ćemo doživeti sudbinu Srpskog pokreta obnove, mi kažemo da ne želimo da učestvujemo u sudbini nekog novog DOS-a već želimo da radimo u interesu budućnosti Srbije. Ušli smo u ovo da bi Srbija izgledala drugačije“, kazao je Janković dodavši da PSG ne bi prihvatio ni eventualno učešće DSS-a u nekom savezu opozicije.

Predsedništvo Pokreta slobodnih građana jednoglasno je ranije zaključilo da predlog Dragana Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here