Home Gradski izbori Šutanovac: Loš rezultat, ne bežim od odgovornosti

Šutanovac: Loš rezultat, ne bežim od odgovornosti

77
0
Šutanovac: Loš rezultat, ne bežim od odgovornosti
Foto: http://rs.n1info.com

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da je koalicija “Da oslobodimo Beograd” ostvarila veoma loš rezultat na izborima i da će se narednih dana na stranačkim organima razgovarati i o ličnoj, i o zajedničkoj odgovornosti.


Predsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da je koalicija “Da oslobodimo Beograd” ostvarila veoma loš rezultat na izborima i da će se narednih dana na stranačkim organima razgovarati i o ličnoj, i o zajedničkoj odgovornosti.
Šutanovac se zahvalio svima koji su glasali za koaliciju “Da oslobodimo Beograd”, ali i svima koji su glasali za opozicione stranke na izborima u Beogradu, jer je za to, kako kaže, trebalo hrabrosti.

Koalicija oko DS-a je, kako kaže, ostvarila loš rezultat. “Ali ono što je važnije je činjenica da nažalost nismo uspeli da smenimo vlast”, poručio je on.

Šutanovac je rekao da ne beži od svoje odgovornosti, i da će se narednih dana na organima stranke razgovarati i o pojedinačnoj, i o zajedničkoj odgovornosti.

“DS postoji 28 godina, danas je posrnula. Demokratija ne može da se zamisli bez DS-a, tako je bilo u prošlosti, tako će biti u budućnosti”, poručio je Šutanovac.

Predsednik DS-a čestitao je opozicionim strankama koje su prešle cenzus, izrazivši želju da će one zastupati interese svih građana koji nisu zadovoljni aktuelnom vlašću.

Na pitanje novinarke N1 da li će čestitati i pobedniku izbora, Šutanvac je rekao da ne može da čestita jer u reči “čestitati” postoji nešto čestito, a današnja pobeda SNS-a je, kako je ocenio, sve samo ne čestita.
Prva na listi koalicije “Da oslobodimo Beograd” Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da je ta lista na izborima u glavnom gradu doživela ozbiljan poraz.

Ona je takođe čestitala opozicionim stankama koje su prešle cenzus, ocenivši da liderima koalicije “Da oslobodimo Beograd” preostaje da podnosu političku odgovornost koja je nastala za tu koaliciju nakon današnjih izbora.

“Ja sam članica Nove stranke, i tu odgovornost ću morati da izložim ispitivanju u okviru moje stranke. Mi smo ozbiljni ljudi i znamo šta ovo znači. Sledi ozbiljno preispitiivanje, na koji način da se bolje vidimo, čujemo”, poručila je Vesna Rakić Vodinelić.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je ponosan što je učestvovao u ovoj kampanji, i da bi bilo nemoralno da je posle poraza na izborima 2012. otišao u “tihu penziju”.

“Vrlina je danas biti opozicija. Danas se samo oni koji bi da se okoriste pridružuju vlasti. Nemaju uverenja, nemaju veru. Politika bez vere nema budućnost”, poručio je Tadić.

Nekadašnji lider DS-a još jednomje pozvao građansku, demokratsku i proevropsku opoziciju na ujedinjenje.

Podsetio je i da je DS u prošlosti trpela strašne poraze, ali je iz njih učila i pobeđivala, i uveren je da će demokratska opozicija pobediti u budućnost, jer je aktuelni režim, kako je ocenio, “najgori od svih koje je Srbija imala do sada”.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here