Home Vesti U Boru do 10h glasalo 9,3 odsto, u Sevojnu do 9h –...

U Boru do 10h glasalo 9,3 odsto, u Sevojnu do 9h – 3%

89
0
U Boru do 10h glasalo 9,3 odsto, u Sevojnu do 9h - 3%
Foto: Wikimedia Commons

Bor — Na izborima za Skupštinu opštine Bor do 10 časova je glasalo 9,3 odsto upisanih birača i za sada nema prijava o eventualnim neregularnostima.


Bor — Na izborima za Skupštinu opštine Bor do 10 časova je glasalo 9,3 odsto upisanih birača i za sada nema prijava o eventualnim neregularnostima.
To je saopšteno u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Po podacima OIK, svih 47 biračkih mesta otvoreno je na vreme.

Jedan od kandidata za odbornike Skupštine opštine Bor objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk snimak iz borskog naselja „Sever“ na kome se vide kombi vozila negotinske registracije koja po njegovim rečima organizovano vode birače iz romskih naselja na glasanje, sa spiskovima u rukama.

Skupština opštine Bor ima 35 odbornika dok pravo glasa ima 43.838 građana te opštine.

Lokalni izbori u Sevojnu počeli su otvaranjem svih pet biračkih mesta u sedam sati, a biračko pravo moći će da iskoristi 5.882 građana.

U izjavi za GZS, Desimir Mićović, predsednik Izborne komisije u Sevojnu, navodi da je do devet sati izašlo tri odsti upisanih birača i da se glasanje odvijaju bez smetnji i problema.

Meštani Sevojna na ovim lokalnim izborima biraju izmedju četiri izborne liste.

To su lista okupljena oko SNS “Aleksandar Vučić – zato što volimo Sevojno”, opoziciona lista na čelu sa Milanom Stamatovićem “Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno, za Srbiju”, zatim lista Srpske radiklane stranke i lista srpskog pokreta “Dveri”.

Ove političke opcije nadmeću se za 15 oborničkih mesta, koliko broji Skupština opštine Sevojno.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here