Home Vesti Raspodela izbornog materijala po opštinama

Raspodela izbornog materijala po opštinama

93
0
Raspodela izbornog materijala po opštinama
Foto: Thinkstock

Beograd — Kompletan izborni meterijal danas se raspodeljuje gradskim opštinama iz štapmarije „Službenog glasnika“.

Beograd — Kompletan izborni meterijal danas se raspodeljuje gradskim opštinama iz štapmarije „Službenog glasnika“.
To je, kaže predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić, druga faza izbornog procesa – sam postupak sprovođenja izbora.

„Odštampan je kompletan izborni materijal – 1.611.000 listića za glasanje, zapisnici o primopredaji i zapisnici o radu, koji koordinatori Gradske izborne komisije prevoze do opština“, rekao je predsednik GIK-a Zoran Lukić i dodao da je zaključen ugovor sa „Službenim glasnikom“ u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

Kako je pojasnio, sutra i prekosutra, u četvrtak i petak, izborni materijal biće predat biračkim odborima, zatvoren u vreće sa sigurnosnim zatvornicama.

Tako zatvoren materijal predsednici i zamenici predsednika biračkih odbora u nedelju će doneti na biračko mesto, otvoriti ga pred svim ostalim članovima biračkih odbora i počeće glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda.

Nakon okončanja izbora u nedelju uveče, kad se završi popunjavanje zapisnika, kompletan izborni materijal se vraća u opštne gde se vrši primopredaja između biračkih odbora i koordniratora GIK-a.

Zatim se zapisnici donose u sedište GIK-a gde se verifikuju konačni rezultati i pristupa se trećoj fazi izbornog procesa – utvrđivanju rezultata glasanja, kazao je Lukić.

Prva faza izbornog procesa, koja podrazumeva postupak kandidovanja je okončana i proglašene su, pravosnažno i konačno, 24 izborne liste.

Ukupno ima 1.185 biračkih mesta.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here