Home Vesti Zelena stranka: U naredne 4 godine posao za 10.000 mladih

Zelena stranka: U naredne 4 godine posao za 10.000 mladih

140
0
zelena-srbijaizbori
Foto: http://rs.n1info.com

Potpredsednik Zelene stranke Saša Mihajlović obratio se mladima, za koje Zelena stranka u okviru svog programa predviđa 10 000 novih radnih mesta u naredne četiri godine, navodi se u saopštenju.
„Jedna od najvažnijih tačaka programa Zelene stranke „Pametan zeleni grad“ jeste urbana poljoprivreda. Ona, ujedno, nudi i dobar socijalni program. Samo u oblasti urbane poljoprivrede u naredne četiri godine možemo da zaposlimo i do 10.000 mladih ljudi. Druga važna stvar jeste da je ovo zajednički projekat grada i građana. Oživljavanje prigradskih opština kroz finansijski podsticaj postojećeg, ili kroz osnivanje novog poljoprivrednog domaćinstva, u iznosu od 5.000 evra, besplatna zemlja na korišćenje i još mnogo toga, sve je to deo programa Zelene Stranke“, rekao je Mihajlović, a navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su napravili i program za unapređenje obrazovnog sistema, koji se bavi i zdravljem najmlađih.

„Vratićemo besplatan sport u škole i vrtiće, sportske sekcije uz nadzor nastavnika ili studenata završnih godina DIF-a, edukacije sertifikovanih trenera u osnovnim školama i vrtićima, školska, opštinska i gradska sportska takmičenja. Ovakav pristup je važan iz više razloga: zbog socijalizacije mladih, stvaranja zdravog duha, otkrivanja mladih talenata“, rekao je Mihajlović.

Govoreći o programu Zelene stranke za mlade, Mihajlović je istakao i studente i srednjoškolce.

„Njima bismo, kroz podršku studentskim organizacijama i formiranje gradskog centra za zapošljavanje mladih, omogućili brži pristup informacijama i razmeni ideja za zapošljavanje, odnosno, samozapošljavanje. Omogućili bismo im prostor gde mogu da izlažu i realizuju svoje ideje, a uz pomoć gradskih institucija. One bi im davale podršku, finansijsku i stručnu, za brže rešavanje svih administrativnih prepreka i pružale bi im svu logističku pomoć“, zaključio je Mihajlović.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here