Home Vesti Šapić: O eventualnim koalicijama nakon izbora

Šapić: O eventualnim koalicijama nakon izbora

85
0
Šapić: O eventualnim koalicijama nakon izbora
Foto: http://rs.n1info.com

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da nakon izbora 4. marta neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i pokretom Dosta je bilo i da će o eventualnim koalicijama razgovarati kada bude poznato koje stranke ulaze u gradsku skupštinu i kakvi su im planovi razvoja Beograda.


Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da nakon izbora 4. marta neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i pokretom Dosta je bilo i da će o eventualnim koalicijama razgovarati kada bude poznato koje stranke ulaze u gradsku skupštinu i kakvi su im planovi razvoja Beograda.
On je agenciji Beta kazao da sa SNS i Dosta je bilo neće ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore zbog njihovog ponašanja proteklih meseci koje je, kako je naveo, suprotno njegovim životnim načelima.

„Sigurno je da zbog ponašanja kakvo je bilo proteklih par meseci, a koje je suprotno mojim životnim načelima, neću ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore sa SNS i pokretom Dosta je bilo. Ne mogu da se dogovaram sa ljudima koji se ponašaju suprotno onom u šta ja verujem da je ispravno i suprotno onome što ja verujem da je dobrobit društva“, rekao je Šapić.

Dodao je da širenje mržnje i takav način komunikacije nije dobro za srpsko društvo generalno, bez obzira da li su izbori ili ne.

„Ovi ostali se manje ili više ponašaju u nekim okvirima koji te granice ne prelaze“, kazao je Šapić.

Dodao je da će sa ostalima strankama koje uđu u gradsku skupštinu razgovarati, ali da ne zna da li će se dogovoriti.

„Prvo, ne znamo ko će biti stranke koje će ući u parlament, a nakon toga da vidimo kakvi su planovi za Beograd“, kazao je Šapić koji je aktuelni predsednik opštine Novi Beograd.

On je rekao da se predizborna kampanja ne odvija u fer uslovima što, kako je naveo, „nije ni previše važno, pošto ništa proteklih godina nije u fer uslovima“.

Šapić je kazao da predizborna kampanja „teče“ bez mnogo prilike da se govori, bez debata, razgovora i suočavanja.

Prema njegovim rečima, Beograđani i Beograđanke treba da glasaju za onoga za koga misle da će učiniti najviše za grad.

„Ako smatraju da to nisam ja, onda ne treba da glasaju za mene“, rekao je Šapić.

Naveo je da će ukoliko postane gradonačelnik prvo pokušati da dobije uvid u stanje svih gradskih službi i sekretarijata i da „očisti grad“ kako bi se nivo higijene podigao na što viši nivo.

„Najbrže može da se uradi dovođenje grada u komunalni red i higijena koja nije na zavidnom nivou. Za to nam nisu potrebni milioni i trilioni, već je dovoljno da se malo boje organizujemo“, kazao je Šapić.

On je rekao da bi se kao gradonačelnik Beograda zalagao ili da sve opštine dobiju značajno veća ovlašćenja i nadležnosti kao što je bilo pre 20-30 godina, ili da 10 gradskih opština postanu administrativne jedinice i da Gradska uprava preuzme potpunu odgovornost i da se više ne ide na izbore za gradske opštine.

„Postoje dva puta – ili da sve opštine dobiju značajno veća ovlašćenja i nadležnosti, da se menja Statut grada Beograda i Zakon, što ne zavisi samo od Beograda, nego i od republičke vlasti. Dakle, da se vrati ono što je nekada bilo, ali ne pre nekoliko godina, nego pre 20-30 godina“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, drugi put je da se potpuno menjaju Statut grada Beograda i ovlašćenja i da 10 gradskih opština postanu administrativne jedinice i potpunu odgovornost preuzme gradska uprava i da se onda više ne ide na izbore za gradske opštine.

Šapić je kazao da je „i za jedno i za drugo“, da je izbor između ta dva puta stvar odluke, ali da nije za današnje stanje.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here