Home Vesti LDP: Država da privatizuje PKB i pametno potroši novac

LDP: Država da privatizuje PKB i pametno potroši novac

115
0
LDP: Država da privatizuje PKB i pametno potroši novac
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Kandidat LDP za odbornika u Beogradu Naim Leo Beširi ocenio da bi država trebalo da izađe iz vlasništva i dopusti da i PKB postane uspešan.

Beograd — Kandidat LDP za odbornika u Beogradu Naim Leo Beširi ocenio da bi država trebalo da izađe iz vlasništva i dopusti da i PKB postane uspešan.
On je ocenio da je rešavanje pitanja Prehrambenog kombinata Beograd ne treba da čeka neka bolja vremena već država treba da iskoristi priliku da izadje iz vlasništva i dopusti da i PKB postane uspešan kao i njegovi nekadašnji delovi – Frikom, Imlek i Pekabeta.

Beširi je u saopštenju naveo da država treba da usmeri energiju na uspešnu privatizaciju i pametnu potrošnju novca od prodaje za dobrobit svih gradjana a da je PKB vredan onoliko koliko je neko spreman da za njega plati na otvorenom i transparentnom tenderu.

„PKB je paradigma onoga što je loše sa industrijom u Srbiji, kome je država, novcem građana, otpisala dug od bar nekoliko stotina miliona dinara. Nekada veliko i uspešno preduzeće usled nemara, zapuštenosti i lošeg upravljanja svedeno je na činjenicu da niko ne želi da ga kupi ni za 51 odsto njegove vrednosti. Tako da posle dva raspisana tendera niko nije ponudio ni početnu sumu od 154 miliona evra. Istovremeno, država sve vreme troši novac poreskih obveznika kako bi održala u životu očigledno neodrživ sistem koji je davno trebalo da bude privatizovan“, rekao je Beširi.

On je dodao da trenutno profitabilno poslovanje PKB-a nije posledica strateških odluka već kretanja cena sirovina na međunarodnom tržištu.

„PKB sa trenutnom mehanizacijom, znanjem i veštinama ne bi opstao na otvorenom tržištu Evropske unije. Jasno nam je da je potrebno minimum 100 miliona evra ulaganja kako bi PKB iole osavremenio svoju proizvodnju. Međutim, država te pare nema“, rekao je kandidat LDP-a.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here