Home Gradski izbori „Vučić šef tajkunske grupe, ne predsednik građana Srbije“

„Vučić šef tajkunske grupe, ne predsednik građana Srbije“

76
0
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik SDS koja je deo koalicije „Da oslobodimo Beograd“, Boris Tadić izjavio je da u Srbiji 70 odsto građana zarađuje manje od prosečne plate.

Predsednik SDS koja je deo koalicije „Da oslobodimo Beograd“, Boris Tadić izjavio je da u Srbiji 70 odsto građana zarađuje manje od prosečne plate.
On je istakao i da je razlika između bogatih i siromašnih veoma velika.

Tadić je u sopštenju naveo da je današnje obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o rastu plata, zapravo obećenje „još većeg rasta pogubnog jaza između bogatih i siromašnih“.

„To je jasan pokazatelj da u Vučićevom sistemu bogati postaju još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Vučić je kao strip junak Super Hik koji otima od siromašnih da bi davao bogatima. Kada obećava prosečnu platu od 500 evra, on (Vučić) obmanjuje dve trećine građana koji tu platu nikada neće dostići, jer se radi o statističkom podatku do kojeg se dolazi isključivo još većim bogaćenjem najbogatijih“, naveo je Tadić.

On je dodao da je logično da su na mitinzima Srpske napredne stranke s Vučićem „rame uz rame tajkuni, koji su prethodno oslobođeni krivičnog gonjenja, jer je Vučićev pravosudni sistem dozvolio zastarevanje procesa koji su vođeni protiv njih“.

„Ovo su neoborivi dokazi da je Vučić šef tajkunske grupe, a ne predsednik građana Srbije, koji pod njegovom vlašću postaju sve siromašniji“, rekao je Tadić.

Ranije danas na mitingu liste „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“ govorio je Bogoljub Karić, koji se vratio u Srbiju pošto je zastareo krivični predmet protiv njega zbog malverzacija.

U saopštenju SDS navodi da rezultati međunarodnih istraživanja pokazuju da ekonomska situacija u Srbiji nije dobra.

Po rezultatima istraživanja Fonda za razvoj ekonomske nauke, Srbija je posle Turske, pro „Koeficijentu Džini“, zemlja sa najvećom nejednakošću u Evropi. Odnosno, 20 odsto najbogatijih građana ima oko 10 puta više nego 20 odsto najsiromašnijih.

Po Blumbergovom „Indeksu siromaštva“ za 2018, Srbija je na 11. od 60 mesta, a razlog za to je visoka stopa nezaposlenosti i relativno visoka stopa inflacije u odnosu na ostale zemlje obuhvaćene istraživanjem.

SDS je navela da je privredni rast Srbije od 2012. godine samo 1,0 odsto, a da je, po analizi Svetske banke, Srbiji uz tri odsto rasta potrebno 50 godina da dostigne standarde Evropske unije.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here