Home Vesti „Opozicija da se ne svađa dok građani trpe ucene vlasti“

„Opozicija da se ne svađa dok građani trpe ucene vlasti“

86
0
Foto: https://www.b92.net

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da nema mesta međusobnim optužbama opozicije dok su građani izloženi ucenama i pritiscima vlasti.

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da nema mesta međusobnim optužbama opozicije dok su građani izloženi ucenama i pritiscima vlasti.
„Jedini zadatak opozicije i njenih lidera u ovim uslovima jeste da odbrane i zaštite građane, njihovo pravo na slobodan izbor i da otpočnu proces povratka demokratije“, rekao je Aleksić u razgovoru sa građanima opštine Grocka.

Aleksić je istakao da će predstojeći beogradski izbori biti više od borbe za promenu vlasti u glavnom gradu, jer će to biti i test posle kojeg će se znati da li postoji šansa da Srbija ponovo postane demokratsko društvo.

„Funkcioneri opozicionih stranaka koji tvrde da neće biti fer i poštenih izbora hitno moraju da shvate da izbori traju već šest godina, a da se 4. marta samo sabiraju rezultati“, naveo je Aleksić.

Prvi potpredsednik Narodne stranke dodao je da fer i pošteni izbori ne postoje od 2012. godine, ali da se „baš ove godine“ građani i opozicija mogu izboriti za njih.

Aleksić je naveo da je promena izbornog sistema preduslov za demokratske izbore i da se opozicione stranke tome moraju posvetiti već od 5. marta.

„Demokratiju u Srbiju nam neće doneti Evropska unija, njeni predstavnici su zauzeti dijalogom sa Aleksandrom Vučićem o Kosovu i Metohiji. Vlast koristi taj dugotrajni proces da uruši sve institucije i svako zrno demokratije u Srbiji. Bojim se da ćemo se, ako ovako nastavimo, naći u situaciji u kojoj smo dozvolili vlasti da proda Kosovo i Metohiju i uništi sve institucije“, rekao je Aleksić.

Rešenje je da se svi posvetimo borbi za slobodu medija, prava građana i zahtevima za promenu izbornog sistema u kojem će ljudi biti birani imenom i prezimenom, naveo je Aleksić.

U takvom izbornom sistemu, kako je istakao, nikada više jedan čovek neće moći da bude i predsednik države, predsednik partije, predsednik mesne zajednice i kandidat za gradonačelnika i predsednika opštine u svim gradovima i opštinama u kojima se održavaju izbori.

„Hitno se mora stati na put poistovećivanju države sa Srpskom naprednom strankom ili bilo kojom drugom partijom“, rekao je Aleksić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here