Home Vesti „SNS će i nasiljem braniti BG“ – „Jeremić sprema nerede“

„SNS će i nasiljem braniti BG“ – „Jeremić sprema nerede“

79
0
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić navodi da se SNS neće uzdržavati od nasilja u pokušaju da odbrani vlast u Beogradu. SNS odgovara – Jeremić sprema nerede.

Beograd — Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić navodi da se SNS neće uzdržavati od nasilja u pokušaju da odbrani vlast u Beogradu. SNS odgovara – Jeremić sprema nerede.
Prema Jeremićevim rečima, kako će se SNS ponašati pokazuje napad na aktiviste PSG na Vračaru.

„Koliko će vlast Srpske napredne stranke daleko u tome ići, zavisi pre svega od nas i naše odlučnosti da se tome jedinstveno suprotstavimo“, naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Srbija, kao i pre 20 godina, suočena sa poretkom koji ne preza ni od čega u odbrani vlasti i koji, slično kao i poredak od pre 20 godina, uživa podršku iz inostranstva.

„Tadašnja vlast je bila garant Dejtonskog sporazuma, a ova danas je garant briselskih sporazuma i zbog toga joj se gleda kroz prste na očigledne izgrede koji ne bi bili tolerisani u bilo kojem demokratskom društvu“, naveo je Jeremić.

„Miloševićeva diktatura je bila državna diktatura starog kova. Ovo je banditska diktatura i ona je daleko manje rezistentna na iskazivanje otpora. Zbog toga je više nego ikad potrebno jedinstvo u odupiranju takvoj vrsti vladavine“, dodao je predsednik Narodne stranke.
Pokret slobodnih građana saopštio je ranije tokom dana da su aktivisti SNS napali članove omladine tog pokreta kod Kalenić pijace na Vračaru.

Jeremiću je ubrzo odgovorio potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov koji je saopštio da Jeremić sa „Limunom, Bašanovićem i Šubarom priprema nerede i nemire u Beogradu”.

Kako navodi, Jeremić “zna da samo silom može da se dočepa vlasti”.

„Građani Srbije dobro znaju da je i u vreme predsedničkih izbora Jeremić najavljivao nerede i da će u noći izbora upadati u RIK. I sada radi isto, preteći i galameći, dok kao pobesneli kolibri tragikomično skakuće na skupovima tajkunsko – lopovske Miškovićeve koalicije“, naveo je Jovanov.

“Umesto što priziva zlo i nesreću Beogradu i Srbiji, neka ovaj Limunov telal i Miškovićev lakej konačno saopšti građanima ko mu je dao 7,5 miliona evra za predsedničke izbore i šta je od njega tražio zauzvrat. Da nije tražio baš izazivanje nasilja i haosa na ulicama Beograda i Srbije“, dodao je on.

Podsetimo, i iz SNS su nešto ranije naveli da su njihovi aktivisti napadnuti u Beogradu.

Preuzeto sa; https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here