Home Vesti Vesić: SNS izlazi na izbore sa timom kao i 2014.

Vesić: SNS izlazi na izbore sa timom kao i 2014.

94
0
Vesić - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Srpska napredna stranka na predstojeće beogradske izbore izlazi sa timom kao što je to bilo i 2014. godine, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

On je istakao da SNS pred građane izlazi sa desetinama pokrenutih projekata, kao što je „Beograd na vodi“.

„Beograd ne može da vodi jedan čovek. Sve što vidite, zajedno smo uradili. Ko god da bude vodio grad mora da nastavi ovim putem jer to je put razvoja Beograda. Veliki posao smo uradili i sa tim izlazimo pred građane“, ističe Vesič za „Politiku“.

Na pitanje da li će, ako do toga dođe, prihvatiti treću po snazi funkciju u zemlji i od čega će to zavisiti, Vesić odgovara da će postupiti onako kako odluče organi stranke i predsednik Aleksandar Vučić.

Prema Vesićevim rečima, Srpska napredna stranka je ponosna što je toliko uglednih ljudi na njenoj listi, dok sa druge strane kaže da nije čuo nijednu ideju opozicije koju bi SNS mogao da podrži.

„Mi smo ti koji menjaju grad, koji ga razvijaju i izgrađuju… Oni (opozicija) bi samo da ruše“, navodi on i ističe da SNS neće praviti „trule kompromise“.

Najavljujući buduće projekte razvoja grada, gradski menadžer navodi da je u planu međunarodni konkurs za prostor kod „Staklenca“ na Trgu republike gde će, kako objašnjava, ubuduće biti zgrada opere i baleta, dok će u sadašnjoj zgradi Narodnog pozorišta ostati samo drama.

Tu je, kaže, i projekat obnove Đumrukane kako bi taj prostor bio namenjen za kulturu kao folklorna scena, a u planu je i projekat koji je vlada proglasila nacionalnim – naučnoistraživački centar „Nikola Tesla“ koji će imati i muzej, a nalaziće se na mestu stare električne centrale na Dorćolu.

Planirana je i rekonstrukcija zgrade Pošte u Savskoj, koja bi trebalo da vrati stari fasadu jer je ona bila reprezentativna, zaključio je Vesić.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here