Home Beograd Proglašene još četiri izborne liste

Proglašene još četiri izborne liste

193
0
Proglašene još 4 liste - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Beograd — Gradska izborna komisija je na četvrtoj sednici jednoglasno proglasila četiri izborne liste za odbornike Skupštine Grada Beograda.

To su: Izborna lista broj 2 „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, izborna lista broj 3 „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS)“, izborna lista broj 4 „Da oslobodimo Beograd – Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija – Zeleni (ZEP – Zeleni)“, kao i izborna lista broj 5 „Aleksandar Šapić – Gradonačelnik“.

Gradska izborna komisija prihvatila je listu „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, Nova stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni“.
Ta lista će se na glasačkom listiću na predstojećim gradskim izborima naći pod rednim brojem 4.

Ova koalicija kandidovala je punu listu od 110 odborničkih kandidata za Skupštinu grada Beograda, saopštila je Informativna služba DS.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je kandidat ove koalicije za gradonačelnika dok će Vesna Rakić-Vodinelić biti prva na listi. Drugi je Marko Đurišić, potpredsednik SDS.

Predsednik Gradske izborne komisije je u skladu sa članom 14 Uputstva za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda, raspisanih za 4. mart 2018. godine, konstatovao da su udruženja „Centar za slobodne izbore i demokratiju“ i „CRTA“ ispunila uslove za domaće posmatrače u izbornom procesu, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Gradska izborna komisija proglasila je u utorak jednoglasno izbornu listu broj jedan „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, a potpisi podrške za tu listu predati su u ponedeljak pre ponoći.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here