Home Beograd Istraživanje: Beogradski izbori – SNS, PSG, Šapić pa SPS

Istraživanje: Beogradski izbori – SNS, PSG, Šapić pa SPS

215
0

Beograd — Kada bi se izbori u Beogradu održavali iduće nedelje SNS bi dobila najviše, 37,2 odsto glasova, pokazuju rezultati istraživanja agencije Ninamedija.

Prema tom istraživanju, cenzus bi prešlo još šest stranaka, navodi se u saopštenju Ninanmedije.

Kako se precizira, među opredeljenim glasačima, SNS je stranka koja ima najviše potencijalnih glasača – 37,2 odsto.

Na drugom mestu nalaze se okupljeni oko Pokreta slobodnih građana (PSG-Đilas-Jeremić) sa 14 odsto, sledi grupa građana Aleksandar Šapić sa 9,2 odsto, SPS sa 7,5 procenata.

DS ima podršku od 6,9 odsto, SRS 6,1, a preko cenzusa nalazi se i pokret Dveri sa podrškom od 5,7 procenta.

Ostale stranke beleže frekvenciju odgovora manju od 5 odsto.

Prema tom istraživanju, 41 odsto građana se izjašnjava da bi sigurno, a 24,1 procenta da bi verovatno izašli na izbore. Verovatno se ne bi odazvalo pozivu kaže 8,3 odsto ispitanih, a 19,8 odsto je onih koji sigurno ne bi ispunili građansku dužnost. Neodlučnih po pitanju izlaznosti je 6,8 procenata.

Građani koji su se izjasnili da bi izašli na izbore i koji su opredeljeni pri izboru stranke kojoj bi dali glas, dodatno su upitani da se izjasne i po pitanju stranke koja bi bila njihov drugi izbor.

Od ispitanih Beograđana 36,9 odsto se izjašnjava da nema drugi izbor, 8,2 odsto je neodlučnih po ovom pitanju, dok se kao najčešće pomenuta stranka javlja SPS sa 19,6 procenata navoda.

Za 3,9 odsto opredeljenih glasača drugi izbor je SNS, za Pokret slobodnih građana bi se opredelilo 3,4 procenta, a po 3,2 odsto Beograđana u drugom izboru navodi Dosta je bilo i JS.

Ostale stranke pominju se u procentu manjem od 3 odsto, navodi se u istraživanjuu.

Terensko istraživanje sprovedeno je na teritoriji Beograda, u domovima ispitanika od 3. do 16. januara na reprezentativnom uzorku od 1208 ispitanika, a odnosilo se na ispitivanje stavova građana Beograda o političkoj opredeljenosti na lokalnim izborima, precizira se u saopštenju.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here