Home Vesti PSG ne ide na izbore jer nema ljude? Janković: Ne

PSG ne ide na izbore jer nema ljude? Janković: Ne

110
0
Pokret slobodnih građana  - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Predsednik PSG Saša Janković negirao je da je razlog što taj pokret ne izlazi na izbore u nekoliko opština u Srbiji taj da nisu mogli da formiraju izbornu listu

Janković je u Knez MIhailovoj, gde je pokret obeležio Dan ljudskih prava, na pitanje novinara da li je tačno da PSG nije imao formiranu listu pa zato ne izlazi na izbore u Mionici, Kostolcu…kratko odgovorio: „Nije“.

PSG i Narodna stranka Vuka Jeremića u odvojenim saopštenjima pre nekolikko dana najavile su da će bojkotovati izbore u opštinama Mionica, Kostolac, Preševo, Negotin i Pećinci, jer, kako su naveli, izbopri nisu potrebni, a i uslovi nisu fer.

U medijima su se nakon toga pojavili navodi da je razlog to što nisu uspeli da formiraju izborne liste.

Iz drugih opozicionih stranaka na to su reagovali „iznenađenjem“ ili pozivom da, ako već ne učestvuju, pozovu svoje birače da glasaju za druge stranke opozicije.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je reagovao čudjenjem, te opaskom da su njegovoj stranci podjednako važni i oni iz Mionice, Kostolca, Negotina… kao i iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Sente, Vranja…

„Tu je razlika“, prokomentarisao je Šutanovac na svom Tviter nalogu.

Za njim je usledio još jedan tvit, u kojem predsednik DS kaže:

„I nije pitanje ko ima odbore, ko može da skupi potpise, već je pitanje podrške hrabrim ljudima, koji već mesec dana vode kampanju, idu od kuće do kuće, obilaze seoska domaćinstva, pridobijaju mestane, bore se za svoje komšije…o njima se radi!“

I predsednik LDP Čedomir Jovanović je rekao da će ta stranka izaći na lokalne izbore u tih pet opština u Srbiji, te da takodje očekuje da Janković i Jeremić pozovu svoje pristalice da glasaju za LDP i DS, stranke „koje nisu odustale“.

„Ne bih ulazio u motive Jankovića i Jeremića da se dan pred predaju potpisa donosi odluka o bojkotu. Uslovi izbora su isti godinama unazad, čak mi se čini da je sad manje tenzija“, rekao je Jovanović.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here