Home Gradski izbori Narodna stranka: Do Nove godine ćemo objaviti o Đilasu

Narodna stranka: Do Nove godine ćemo objaviti o Đilasu

117
0
Izbori - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Novi Sad — Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović kaže da će se do kraja meseca znati da li će deo, kako kaže, zdravog jezgra opozicije biti Dragan Đilas.

Novi Sad — Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović kaže da će se do kraja meseca znati da li će deo, kako kaže, zdravog jezgra opozicije biti Dragan Đilas.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), Jovanović je rekao da se najviše razgovara s Pokretom slobodnih građana, ali da se razmatra i proširenje koalicije, dodavši da se aktuelna vlast može pobediti racionalnim argumentima i dijalogom s građanima.

„Da građane pitamo da li žive bolje, da li im je standard poboljšan, da li su zadovoljni privrednim rastom od jedan odsto od 2012, da li su ispunjena obećanja o borbi protiv korupcije“, rekao je Jovanović.

Na konstataciju poslanika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića, koji je sa njim gostovao u emisiji RTV, da opozicija ima mogućnost da se čuje njen stav i da je medijska situacija bolja nego što je bila pre pet godina, Jovanović je odgovorio da se građanima uskraćuje da vide da postoji alternativa, uz medijsku cenzuru.

„Nikada se nije dešavalo da aktuelni predsednik 19 minuta gostuje u Dnevniku RTS, čak ni za vreme Tita“, odgovorio je Jovanović.

On je ponovio stav da se Narodna stranka zalaže za politiku neutralnosti, istakavši da je cilj da zemlja tako bude bezbednija i da maksimalno iskoristi tu poziciju za sopstveni razvoj.

„Politika nesvrstavanja je dobra ako umemo da koristimo kontakte koje smo ranije stvorili, ali to ne vredi mnogo kada je unutrašnja politika koju vodi SNS loša“, dodao je Jovanović.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović se osvrnuo na polemiku Saše Jankovića i Saše Radulovića na društvenim mrežama oko navodnog postojanja paralelnih službi za prisluškivanje, ocenivši da je Janković, kao nekadašnji zaštitnik građana, morao po zakonu ranije da reguje.

„Vrlo ozbiljno, zamolio bih nadležne organe i gospodina (Bratislava) Gašića da reaguju zato što je to krivično delo. Ako to još radi neka politička stranka, to je skandal“, zaključio je Đukanović.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here