Home Gradski izbori Janković: Škoru smo se zahvalili, pričamo sa Đilasom

Janković: Škoru smo se zahvalili, pričamo sa Đilasom

106
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: Wikimedia Commons

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da će „verovatno biti“ saradnje sa Draganom Đilasom.

Sa druge strane, predsednik DS Dragan Šutanovac ponavlja da će ta stranka na beogradske izbore izaći sa svojim kandidatom.

Janković i Šutanovac gostovali su na televiziji N1, a predsednik PSG je rekao da sa Đilasom pričaju tri meseca, da izbori nisu raspisani i dolaze za četiri meseca te da „još nije vreme za konačne odluke“.

Šutanovac je sa svoje strane podsetio da su stranački organi doneli odluku da DS nastupi sa svojim kandidatom za Beograd.

On je naveo da će ime kandidata te stranke na gradskim izborima javnost „blagovremeno saznati“ i dodao da ako opozicija ne može da uredi odnose pre, da se ukrupni, da će to učinti nakon izbora.

O eventulanim parlamentarnim izborima, Janković je izneo mišljenje da „kada je Vučić u pitanju na to uvek mora da se bude spreman“, dok je Šutanovac ocenio da se „Vučiću ne bi isplatilo da raspiše vanredne izbore, na kojima bi oni lideri opozicije koji nisu u parlamentu ušli u parlament“.

Govoreći o tome da je PSG obustavio planove izborne saradnje sa DS Janković je rekao da „imaju različiti taktički stav kako se suprostaviti vlasti“ i dodao da ne postoje demokratski uslovi za pitanje promene Ustava.

„DS je dovoljno jaka da na izbore izađe i da pređe cenzus“, rekao je Janković i naveo da mogu da idu paralelno, jedni pored drugih.

Šutanovac je izrazio žaljenje što se taj dogovor ranije napravljen ne realizuje i istakao da je DS i dalje otvoren za saradnju.

On je po pitanju Ustava naveo da demokrate kandiduju Ustav.

„Mi kandidujemo Ustav, on nije rađen za Aleksandra Vučića, ni za Sašu Jankovića, već za građane Srbije…“

Janković je upitan i za ostavku Srđana Škora.

„Škoru smo se zahvalili na onome što je radio, to je normalan proces…Pokret raste razvija se, svaki dan dolaze neki novi ljudi, neki se ne pronađu“, rekao je Janković.

Šutanovac je u razgovoru rekao i da je od 2012. godine račun stranke u blokadi i najavio da će 2. decembra komisija koja analizira kako je došlo do toga, da prezentuje taj dokument.

„Da vidimo kako smo od velike stranke postali stranka koja ima tolike dugove, i plaća tolike kamate“, rekao je predsednik DS.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here