Home Vesti Dačić: SPS pozdravlja odluku SNS

Dačić: SPS pozdravlja odluku SNS

167
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: Wikimedia Commons

Beograd — Lider SPS Ivica Dačić izjavio jeda socijalisti pozdravljaju odluku SNS i Aleksandra Vučića da se održe beogradski, ali ne i vanredni parlamentarni izbori.

Beograd — Lider SPS Ivica Dačić izjavio jeda socijalisti pozdravljaju odluku SNS i Aleksandra Vučića da se održe beogradski, ali ne i vanredni parlamentarni izbori.

On je ocenio da je reč o odluci koja doprinosi političkoj stabilnosti Srbije.

On je podsetio da je stav SPS uvek bio da izbore treba održavati u redovnim terminima, jer to omogućava nastavak realizacije državnih i nacionalnih ciljeva.

Dačić je istakao da će vrlo brzo biti doneta odluka da li će socijalisti I JS na beogradskim izborima nastupiti samostalno ili sa Vučićem, odnosno sa listom SNS.

„To je stvar političke procene gde je bolji konačni proizvod, da li više dobijamo ako idemo zajedno ili pojedinačno, ali su naši odnosi takvi da više ne postoje neki problem koji su možda postojali ranije ili možda bojazni da gubimo identitet. Mi delimo državne ciljeve ali imamo razlime u prgramima“, rekao je Dačić novinarima.

Navodeći da zbog obaveza koje ima kao ministar spoljnih poslova ne stiže da se bavi partijskim stvarima, Dačić je rekao da će 10. decembra biti održana sednica Glavna odbora na kojoj će biti donate odluke.

„Ako idemo samostalno, znaci da ćemo imati našeg kandidata za gradonacelnika, ko će to biti, treba da razgovaramo o tome, da ne govorimo unapred…“, rekao je Dačić.

Kaže da će do kraja godine biti definisano kako će socijalisti izaći na izbore, ističući da su beogradski izbori veoma važni, jer su lokalni izbori specifični, a napominje I da je u prestonici mnogo toga urađeno.

Odgovarajući na kritike opozicije, Dačić kaže da se divi političkom nenzanju nekih koji govore da se Vučić uplašio, da su mu rekli sa Zapada…

„Imate situaciju da oni koji se boje izbora ko ‘Đavo od krsta’, traže izbore, a mole Boga da ih ne bude sad oni nešto provociraju Vučića. Ako tako nastave verujem da će da izazovi izbore. Što se mene tiče, za zemlju je dobro da uđemo u redovne cikluse“, poručio je Dačić.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here