Home Saopštenja Vučićevi „veliki prijatelji“ sprečili ga da raspiše izbore

Vučićevi „veliki prijatelji“ sprečili ga da raspiše izbore

94
0
Pokret slobodnih građana - Srbija izbori
Foto: Pokret slobodnih gradjana

„Veliki (navodni) prijatelji“ iz inostranstva sprečili su Aleksandra Vučića da opet, mimo zakonom utvrđenih rokova i razloga, raspiše parlamentarne izbore jer ne mu ne dozvoljavaju da dalje odlaže ispunjenje obećanja zbog kojih su ga doveli i održavali na vlasti – između ostalog jednima priznanje Kosova, a drugima diplomatski status osoblju ruskog vojnog centra u Nišu.

Uprkos današnjoj odluci, Vučić i SNS će i dalje tražiti način da raspiše parlamentarne izbore pre roka da bi ublažio predstojeći neuspeh u Beogradu i rasuo kapacitete opozicije koju zloupotrebom državnih institucija i kontrolom medija godinama drži vezanih nogu, ruku i usta. U datim okolnostima, Pokret slobodnih građana je spreman na to u svakom momentu. Srbija će ovu vlast kazniti za igranje izborima i sudbinama ljudi prema kojima se ponašaju kao prema robovima i stvarima u sopstvenoj zemlji.

Priznanjem da odlučuje o izborima, Srpska napredna stranka takođe je otvoreno protivustavno preuzela ingerencije državnih organa i donosi odluke koje su u njihovoj nadležnosti, bez obzira na zakonom utvrđene rokove i razloge za proveru volje građana.

Preuzeto sa: www.pokretslobodnih.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here