Home Vesti DJB: Vučiću Zapad nije dao da ide na izbore

DJB: Vučiću Zapad nije dao da ide na izbore

92
0
Skupština RS - Srbija izbori
Foto: Wikimedia Commons

Beograd — Pokret Dosta je bilo ocenio je da lider SNS Aleksandar Vučić „od zapadnih partnera nije dobio dozvolu za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

Beograd — Pokret Dosta je bilo ocenio je da lider SNS Aleksandar Vučić „od zapadnih partnera nije dobio dozvolu za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

„U strahu od gubitka beogradskih izbora, Vučić je pokušao da dobije dozvolu zapadnih partnera da ponovo raspiše vanredne parlamentarne izbore. Očigledno je da mu to nisu to dozvolili bez promene Ustava i izbacivanja preambule o Kosovu i Metohiji“, rekli su agenciji Beta u DJB.

Kako je ocenjeno, zapad zna da Vučić ima dvotrećinsku većinu u skupštini i ne žele nove vanredne parlamentarne izbore pre izbacivanja preambule, jer možda posle njih Vučić neće imati tu potrebnu većinu.

„Centralni interes i cilj zapadne politike u Srbiji je priznanje Kosova. Zarad tog interesa su pomogli SNS-u i Vučiću da dođe na vlast, podržavaju ga bezrezervno već duže od pet godina i potpuno su gluvi i slepi na korupciju, nepoštovanje ustava i zakona, urušavanje skupštine, potpuno ugušene medije i činjenicu da Vučić kasni sa promenom Ustava“, navode u tom pokretu.

Prema navodima DJB, Vučić ne zna kako građanima da objasni da želi iz Ustava da izbaci preambulu o Kosovu i Metohiji pa se krije iza navodnog unutrašnjeg dijaloga koji predstavlja farsu u odsustvu javnog dijaloga i apsolutne dominacije Vučića u medijima.

Dosta je bilo ističe da u tome neće učestvovati i da će voditi kampanju protiv izbacivanja preambule.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here