Home Vesti Vulin: Vanredni izbori potrebni Srbiji

Vulin: Vanredni izbori potrebni Srbiji

216
0
Aleksandar Vulin - Srbija izbori
Foto: minrzs.gov *preuzeto sa sajta www.danas.rs

Predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi u ovom trenutku vanredni parlamentarni izbori bili potrebni Srbiji.

Mislim da bi bilo veoma dobro da izađemo na izbore, zbog pritisaka iz čitavog sveta, zbog pokušaja da se meša u naš politički život. Zbog pokušaja da se ovde formiraju jedna, dve, pet kolona, da se neposredno i direktno utiče na nosioce političkog života da bi se ponašali i radili kako neki van granica ove zemlje misle da treba“, rekao je Vulin za RTS.

Pokret socijalista je koalicioni partner SNS.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kazao je ranije da će odluka o izborima, beogradskim i eventualno vanrednim, parlamentarnim, biti doneta u subotu kada će biti održane sednice dva glavna organa Srpske napredene stranke – Predsedništva i Glavnog odbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za danas u podne sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao je Vulin.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je za danas u 12 časova, rekao je Vulin jutros za RTS i sazivanje sednice objasnio time što je Vučić „opravdano zabrinut za mir i stabilnost ne samo u Srbiji, nego i u regionu, jer je izjavom člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu mir i stabilnost čitavog regiona dovedena u pitanje“.

„Mi Srbiju čuvamo i mirnom i stabilnom. Svaki naš građanin može da bude potpuno siguran u organe svoje države, u svog predsednika, nadležne službe i ministarstva da će sačuvati njegov svakodnevni način života i da ćemo sačuvati mir i stabilnost u našoj zemlji. Ali, mi ne živimo sami. Čitav region je doveden u pitanje“, ocenio je Vulin.

Rekao je da je potpuno neprihvatljivo govoriti o drugoj zemlji „u kontekstu otcepljenja dela njene teritorije i nadati se da će se to desiti“.

Vulin je kazao da očekuje da će na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biti sagledano realno stanje.

„Ja očekujem da ćemo mi sagledati realno situaciju, da ćemo sagledati stanje, da ćemo razgovarati o radu naših nadležnih službi, našoj organizaciji… Šta je to što treba da uradimo da bi situacija u Srbiji ostala mirna i stabilna i da još jednom garantujemo stabilnost u čitavom regionu“, kazao je Vulin.

On je rekao da ga zabrinjava što su pojedini političari i mediji u Srbiji rekli da izjava Izetbegovića „nije ništa strašno“.

Izetbegović je u intervjuu za nemačku RTV „Dojče vele“, snimljenom oktobra, a emitovanom ove nedelje, rekao da je, što se njega tiče, nezavisnost Kosovo do sada trebalo da bude priznata, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da samo sa „Da“ ili „Ne“ odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati nezavisnost Kosova, Izetbegović je rekao: „Nadam se da“.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here