Home U fokusu Otvorena nedelja parlamentarizma

Otvorena nedelja parlamentarizma

166
0
Otvorena nedelja parlamentarizma - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Nedelja parlamentarizma svečano je danas otvorena u Domu Narodne skupštine Srbije sa ciljem da se uloga i značaj parlamenta u društvu približi građanima.

Treću po redu Nedelju parlamentarizma, pod sloganmom „Imate reč“ otvorio je potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, koji je istakao da će ona ubuduće biti redovna manifestacija koja će se održavati svake godine.

Ovo je prilika da duh demokratske debate i kroz njega značaj i uloga skupštine dopru do svakog grada i škole, na trgove i javne prostore, na kojim će partneri Nedelje parlamentarizma organizovati radionice, debate, simulacije sednica i susrete sa narodnim poslanicima, rekao je on.

Prema njegovim rečima, sedmodnevna manifestacija je namenjena građanima, kako bi se više čuo njihov glas.

Marinković je ukazao da skupština već godinama afirmiše principe otvorenosti u radu. U centralnom holu parlamenta otvorena je izložba fotografija najznačajnijih događaja u Narodnoj skupštini proteklih godina pod nazivom „Gosti, prijatelji, sećanja”.

Otvorena je i izložba „Više od veka Doma Narodne skupštine”, koja će ubuduće, kao stalna postavka u takozvanoj Ledenoj dvorani, biti otvorena za javnost.

Od prve Nedelje parlamentarizma održane 2015. godine učestvovalo je više od 100 partnerskih organizacija i oko 5.000 građana iz cele zemlje.

Manifestaciju su podržale Ambasada Velike Britanije i UNDP, a otvaranju je prisustvovao britanski ambasador Denis Kif i drugi predstavnici diplomatskog kora.

Nedelja parlamentarizma traje do 20. novembra.

Preuzeto sa: www.danas.rs /piše: FoNet/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here