Home Parlamentarni izbori Vučić: Naredne subote odluka o izborima

Vučić: Naredne subote odluka o izborima

149
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu za Alo da će odluka o izborima biti poznata već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju. Svestan sam da smo vrlo blizu poraza na gradskim izborima, ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima, to ne znači da nije zadovoljan rezultatima rada SNS i da se neće boriti da stranka na izborima postigne što bolji rezultat. Upitan o odnosu Srbije i velikih sila, Vučić je odgovorio da „atmosfera u kojoj vodimo spoljnu i unutrašnju politiku nije nimalo laka i prosta“.

Kada ljudi vide pritiske sa raznih strana, to je, prema viđenju Vučića, „zato što predstavnici tih zemalja zastupaju interese svojih država, a ne zato što mnogo vole Srbiju“.

„Niko sem nas ne voli mnogo Srbiju, a svakako ne više od njenih građana i onih koji vode Srbiju, iako bi neretko želeli da kažu da mnogo bolje vide interese Srbije nego što ih vidi aktuelno rukovodstvo i njeni građani“, tvrdi Vučić.

Dakle, velike sile i njhovi predstavnici štite svoje, a ne naše interese, objasnio je Vučić, koji moli ljude u Srbiji da to razumeju.

Mi sa svima moramo da imamo dobre odnose, jer smo suviše mali, rekao je Vučić, ali moramo da ukažemo na dvostruke aršine. Svejedno, moramo da održavamo dobre odnose sa njima, jer bismo nestali ako to ne bismo činili, ukazao je Vučić, koji je istakao da je „najvažnije za naš narod i zemlju očuvanje slobode i nezavisnosti“.

„Ukoliko nam drugi budu odlučivali o svemu, kao što imate primere u nekim okolnim zemljama, i ko će da bude tužilac i ko će da bude sudija, i ko će da bude u nekoj od agencija, i da nezavisna tela budu samo njihova, a da svi oni budu nezavisni od našeg naroda, a zavisni od njih, onda to nema nikakvog smisla“, predočio je Vučić.

„Tačno je da treba da gradimo nezavisne institucije“, naglasio je Vučić, „ali koliko nezavisne od Vlade Srbije, tako i od vlada pojedinih zapadnih ili nekih drugih zemalja“.

Dakle, to je politika sa kojom sam pobedio, ljudima je to izgledalo kao šala, priča, pusta želja, ali veoma sam uporan i principijelan i upravo zato se nalazimo pod teškim pritiscima, zato je i stranka koju vodim pod pritiscima, zaključio je Vučić.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here