Home Saopštenja Jovanović: Raspisivanje vanrednih izbora gura nas pod okrilje Rusije

Jovanović: Raspisivanje vanrednih izbora gura nas pod okrilje Rusije

108
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: Twitter/ LDP *preuzeto sa sajta: www.danas.rs

Politički prioriteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine na osnovama politiиkog sporazuma koji treba da donesemo u narednih nekoliko meseci, saopštio je danas predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Time bi se otvorila perspektiva normalizacije i istovremeno rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora, ocenio je on. Vanredni parlamentarni izbori raspisani u ovakvoj atmosferi u društvu ne bi doprineli rešavanju nijednog problema sa kojim se Srbija suočava. Umesto otvaranja ovih tema, imamo kukavičluk koji prati ćutanje političke scene Srbije o ključnim problemima ovog društva, smatra Jovanović.

Zbog toga smatramo da će ti izbori, ukoliko budu raspisani, biti samo još jedan u nizu poraza demokratskih snaga i jasna Vučićeva poruka da u ovoj zemlji ne vidi potencijal za sprovođenjenje evropske politike.

Na taj način on pokazuje da je spreman da pravi kompromise protiv kojih je uvek bila Liberalno-demokratska partija, a na koje je očigledno prinuđen posle pet i po godina vlasti, povlačeći se sa evropskog kursa pod okriljem Rusije i Putina, ističe se u saopštenju LDP.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here