Home Vesti Živković : Sve opcije su moguće

Živković : Sve opcije su moguće

120
0
Konferencija za medije - Srbija izbori
Foto: Danas/ Twitter/ Nova stranka

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je ta stranka spremna za predstojeće izbore u Beogradu, kao i za parlamentarne, ako ih bude i poručio svima u opoziciji da su sve opcije moguće samo da bi se trebalo izjasniti na vreme za uspešan nastup na izborima.

„Čujem da Aleksandar Vučić razmišlja i o vanrednim parlamentarnim izborima, vanredni su postali redovni izbori u Srbiji i to nije novo, a opozicija uvek treba da bude spremna za parlamentarne izbore“, rekao je Živković novinarima na 10. redovnoj Izbornoj konferenciji Nove stranke u Opštini Stari grad.

Živković je ocenio da su „izborni uslovi daleko od regularnih, i u pogledu medija, pravne zaštite i državnih resurs“:

„Nemamo pravo da kukamo, to što su uslovi loši još nam je veća obaveza da ih promenimo, a to se radi tako što se Vučić otera sa vlasti. To je naša obaveza“. Živković je poručio svima iz opozicije i ostalima koji žele da učine dobro za Srbiju da je sad vreme.

„Ponovo je vreme i svako dalje čekanje koje bi se produžilo posle polovine decembra ove godine bi smanjilo šanse za uspešan nastup nas pojedinačno ili zajedno u koaliciji na sledećim izborima, a to ne smemo da dozvolimo“, ukazao je. „Sve opcije su moguće, poštujem svačiji stav, samo da on bude iskren i izrečen u pravo vreme“, dodao je Živković.

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić rekla je da još nije izvesno da li će ta stranka ići sama na izbore, ili u nekoj koaliciji. Ona je rekla da bi ta koalicija trebalo da bude proevropska, opredeljena za vladavinu prava i slobodne medije, kao i da je predvodi neko ko bi uspešno izneo program koalicije i postigao dobar rezultat na izborima.

„Dogovorili smo se danas da ako ne budemo zadovoljni koalicijom, na izbore ćemo izaći sami i u tom slučaju ću ja biti prva na listi“, rekla je Vodinelić i predočila cilj – da Nova uđe u Skupštinu Beograda.

Da imamo svoje odbornike koji će biti građani na straži za ovaj grad, bez obzira ko bude vršio vlast, istakla je ona.

Prema njenim rečima o nastupu na izborima razgovarala je sa liderom pokreta Saše Jankovića i Inicijativom Ne(da)vimo Beograd, ali još nema rezultata, kao ni sa Demokratskom strankom, ali nada se da će se nastaviti. Živković je novinarima rekao da ne vidi sebe u vlasti Beograda i da kao Nišlija daje prednost Beograđanima i mlađima.

Na Konferenciji je izabran zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here