Home Parlamentarni izbori Vučić opoziciji: Ne bih vam preporučio parlamentarne izbore

Vučić opoziciji: Ne bih vam preporučio parlamentarne izbore

153
0
Aleksandar Vuccich KZSS 25
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi preporučio opoziciji da zajedno sa izborima za Skupštinu grada Beograda budu održani vanredni parlamentarni izbori.

„Ne bih preporučio izbore“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle razgovora sa članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

On je kazao da nikada do sada nije „pobegao sa megdana“.

„Ako vole neka izvole, ali nemoj posle da kukaju“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je da je izuzetno zadovoljan radom Vlade u prvih 100 dana, kao i da podržava rad Ane Brnabić.

Vučić je dodao da je Vlada bila napadana za sve i suštinski ni za šta, kao i da su ga lično pogodili komentari „lažnih stručnjaka“ da je najavljeno povećanje plata i penzija za 10, odnosno 5 odsto, politički definisana odluka.

„Lično me je povredilo, mi smo ne samo godinu dana, nego tri, četiri godine vredno radili da bismo mogli da se pohvalimo rezultatima koje je Ana Brnabić iznela. Pričate o politički definisanoj odluci, sram vas bilo“, kazao je Vučić i dodao da je Međunarodni monetarni fond dozvolio povećanje.

On je novinarima u Predsedništvu Srbije rekao da ne postoji zemlja u svetu u kojoj je malo povećanje za 10 odsto, kao i da će prosečna plata u januaru ili martu biti povećana sa 350 evra na 450 evra.

„Budite pošteni i kažite da li je svako radio 20 odsto više pa je to zaradio ili je Vlada radila više i to postigla zahvaljujući fiskalnoj disciplini i trudu“, kazao je Vučić.

Vučić je kazao da će lekari i medicinske sestre imati 10 odsto više nego što su ikada imali, kao i da će penzioneri dobiti veliku pomoć.

„Nemojte da vređate ogroman trud i rad ljudi koji danonoćno rade. Poštujte nečiji rad i trud i ako ide na bolje kažite to“, izjavio je on.

Dodao je da podržava rad Vlade i Anu Brnabić, kao i da treba da nastave sa održavanjem fiskalne discipline.

Vučić o Dačićevom pevanju: On radi važne stvari za zemlju
Upitan o lošim komentarima na račun ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegovim pevačkim nastupima pred stranim zvaničnicima, Vučić je istakao da on dobro i marljivo radi važne stvari za zemlju.

On ima bolje osobine od nas koji nemamo tu vrstu šarma. Ne bih govorio da je to (pevanje) nešto loše, konstatovao je on i dodao da se gosti sa Dačićevim pevanjem „opuste“ i tako bolje vide srpsko gostoprimstvo.

Prema mišljenju Vučića, bolje je i to nego što su radili neki prethodni srpski zvaničnici, koji se u takvim prilikama „umuse“, pa „čovek ne zna šta im se dešava u glavi“, pa onda Kosovo proglasi nezavisnost.

„Šta treba, da se umusimo, da budemo balzamovani, da ne budemo živi ljudi“, zapitao je Vučić.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here