Home Gradski izbori Jeremić: Nisam razgovarao sa Đilasom, Janković jeste

Jeremić: Nisam razgovarao sa Đilasom, Janković jeste

103
0
vuk jeremic 1
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Bivši predsednički kandidat Vuk Jeremić kaže da nije razgovarao sa bivšim gradonačelnikom Beograda i bivšim predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom.

On je rekao da nije bilo razgovora s Đilasom o zajedničkom nastupu na predstojećim beogradskim izborima

Jeremić je rekao da je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković razgovarao sa Đilasom, ističući da ne bi apriori stavio veto ni na jednu odluku o nastupu na izborima za Skupštinu grada Beograda koju preporučuje Janković, koga kako je naveo, vidi kao najznačajnijeg partnera u kontekstu beogradskih izbora.

„Nijednom nisam imao priliku da razgovaram sa Đilasom. On i ja imamo određenu istoriju međusobnih odnosa… Saša Janković je razgovarao sa Draganom Đilasom. Ja imam poverenja u Jankovića, kao nekoga koga vidim kao najznačajnijeg partnera u dolazećem periodu pre svega u kontekstu beogradskih izbora i čoveku“, rekao je Jeremić, koji je i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

Jeremić, koji je najavio osnivanje Narodne stranke 22. oktobra, kazao je da između njega i Jankovića postoje određene političke razlike, koje su male u odnosu na političke razlike između vlasti i načina na koji vlast vrši svoju funkciju u zemlji i onoga kako Janković i on gledaju na osnovne vrednosti demokratije.

Beogradski mediji u proteklom periodu pominjali su Đilasa kao mogućeg zajedničkog opozicionog kandidata za gradonačelnika Beograda.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here