Home Gradski izbori Tabloidi ga kandiduju, ali da li će Đilas na čelo opozicije?

Tabloidi ga kandiduju, ali da li će Đilas na čelo opozicije?

107
0
Dragan Đilas - Srbija izbori
Foto: N1

Prošle su četiri godine otkako Dragan Đilas nije gradonačelnik Beograda, a povukao se i iz politike. Međutim, da li bi upravo on mogao da bude zajednički kandidat opozicije i to Saše Jankovića i Vuka Jeremića?

Još se nije bila osušila boja s naslova „Tajkun Đilas preuzima Beograd“, kada se oglasio i sam šef države, komentarišući navode dnevnog lista „Alo“ da će Dragan Đilas biti zajednički kandidat Saše Jankovića i Vuka Jeremića.

„Svaki put pobeđuju, tako će da pobede i ovog puta. Čestitam im. Biće zanimljiva kampanja, narod protiv tajkuna, ali rezultati su ono čime možete da se pohvalite i da uporedite“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije tvrdi da je Đilas ostavio dug od 1,2 milijarde evra, a da ga je Siniša Mali smanjio ga na 670 miliona. U vreme Đilasa, precizira Vučić, bilo je 12 puta manje gradilišta u glavnom gradu.

„Pratim evropsko prvenstvo u košarci, a ne šta priča predsednik“, odgovara za N1 Dragan Đilas. Dodaje da mu je postalo besmisleno da prati Vučićeve izjave.

„On svaki dan daje neke izjave i odavno mi je postalo besmisleno da to pratim. Stvarno ne želim da komentarišem njegove ogranizovane napade“, dodaje Đilas.

To je sistem koji vlast koristi odavno ne bi li sa javne scene oterala sve koji joj se usprotive, kaže lider Pokreta slobodnih građana (PSG).

Pratim evropsko prvenstvo u košarci, a ne šta priča predsednik
„Dakle, ko god se pojavi na radaru, ko ima svoj integritet, ko može da kaže nešto i zna kako da uradi, taj neko biva targetiran, napadan, pod pretnjama i uvredama. Sam sam bio tri godine na naslovnim stranama, to je način da se građani ostave bez ljudi koji bi mogli da ih povedu u normalni život“, smatra Saša Janković.

Hoće li se kandidovati za gradonačelnika Beograda, Dragan Đilas, kaže, još nije odlučio. Ukoliko odluči, po svemu sudeći, mogao bi da ima podršku Vuka Jeremića.

„Imam puno razloga da budem ogorčen prema Draganu Đilasu, on je mene izbacio iz stranke i to dok sam predsedavao Generalnom skupštinom UN, ali ja nemam pravo na bilo kakve lične hirove i lične stavove, ovo je jedna ozbiljna stvar, ovo treba da bude naš zajednički nastup, dobrodošao je svako ko je iskrena opozicija“, poručio je Jeremić.

Šutanovac: Dragan Đilas je lepo ime
Deo opozicije oličen u Demokratskoj stranci uveliko se priprema za izlazak na izbore, čini se, samostalan.

Predsednik te stranke Dragan Šutanovac kaže da ne želi da se bavi medijskim napisima.

„Koliko ja znam, gospodin Đilas je rekao da se ne bavi politikom, a ja neću da se bavim medijskim napisima“, rekao je Šutanovac koji smatra da je Đilas bio jednako dobar gradonačelnik kao što su bili Nenad Bogdanović i Zoran Đinđić.

Na pitanje N1 šta misli o Draganu Đilasu, Šutanovac je kratko odgovorio „Dragan Đilas je lepo ime“.

Za Sašu Jankovića, Đilas je bio neuporedivo bolji od sadašnjeg gradonačelnika, a na pitanje da li će to biti dovoljno da stane iza Đilasa, kaže „Ako stanem, znaćete“.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here