Home Saopštenja PSG: Vladajuće stranke svakodnevno ponižavaju građane

PSG: Vladajuće stranke svakodnevno ponižavaju građane

131
0
Pokret slobodnih građana Srbije - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da „nema kraja poniženjima koja vladajuća partija svakodnevno priređuje građanima Srbije“.

Beograd — Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da „nema kraja poniženjima koja vladajuća partija svakodnevno priređuje građanima Srbije“.

„Stalni udari na osnovna građanska prava manifestuju se i u položaju radnika preduzeća ‘Ratko Mitrović – Niskogradnja’, koji asfaltiraju glavne beogradske saobraćajnice po najvećim vrućinama za naknadu od 5.000 dinara, dok vlast i ‘slobodni mediji’ o tome ćute“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Dodaje se da su „poboljšanje životnog standarda na koje svaki dan podsećaju ‘objektivni i nepristrasni mediji’ najbolje na svojoj koži osetili upravo radnici tog preduzeća „koji su dva meseca posle obustave radova na rekonstrukciji trga Slavija i Ruzveltove ulice u Beogradu, zbog neisplaćenih zarada i neoverenih zdravstvenih knjižica, primorani da ponovo učine isto“.

„Državne institucije, koje nemaju vremena da se pozabave činjenicom da je radnicima ovog preduzeća isplaćeno 15 odsto februarske plate tek u septembru, opet su ostavile na cedilu ljude koji očekuju da od sopstvenog rada hrane svoje porodice“, ukazao je PSG.

PSG je naveo da se „nada da će urednici Vučićevih medija konačno početi objektivno da prikazuju ‘ekonomske podvige naprednjačke vlasti’ umesto što organizuju rijaliti programe različitih formata“.

„Zatvaranje najprometnijih saobraćajnica u glavnom gradu učinjeno je isključivo sa ciljem da do njihovog otvaranja dođe neposredno pred gradske izbore. To što će građani Beograda biti prinuđeni da plaćaju nastalu štetu, poput radnika primoranih da rade bez plate, ili pak provode sate zarobljeni u saobraćajnim gužvama, ovu vlast očigledno ne zanima“, ocenio je PSG.

PSG smatra da na „Vućićev predizborni rijaliti šou, koji je odavno započeo u Beogradu, mora biti stavljena tačka na predstojećim izborima“.

Preuzeto: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here