Home Parlamentarni izbori Karić: Imam ambicije da budem premijer i radiću na tome

Karić: Imam ambicije da budem premijer i radiću na tome

136
0
Bogoljub Karić - Srbija izbori
Foto: N1

Biznismen Bogoljub Karić rekao je da ima ambicije da bude premijer, ali da o tome nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Moje su ambicije da budem premijer. I radiću na tome da budem“, rekao je Karić u intervjuu za dnevni list Blic. On je, ipak, dodao da ne planira da na toj funkciji zameni Anu Brnabić.

„Strpljiv sam, za mene ima vremena“, rekao je Karić.

Upitan da li je te ambicije i planove podelio sa Vučićem, on je rekao je da nije, niti ga je, kao je dodao, Vučić pitao, niti ima razloga da mu to priča.

„On je prezauzet čovek, vodi Srbiju“, kazao je Karić.

Karić se osvrnuo i na beogradske izbore navodeći da će, ukoliko bude pozvan, njegov Pokret snaga Srbije biti sa SNS, na čijoj je listi, ali tvrdi da postoje ljudi koji govore da je PSS velika smetnja SNS i da im male partije prave ogromnu štetu.

„Mislim da greše. Zato smo spremni da sami izađemo na izbore. Nikad nismo tražili funkcije na vlasti, interesuje nas da damo doprinos razvoju Beograda. Možemo od Beograda da napravimo ekonomsko čudo! Evo, garantujemo četiri mijarde evra investicije za četiri godine“, rekao je Karić.

Dodao je da, međutim, „apsolutno nije zainteresovan“ za mesto gradonačelnika i da će PSS imati kandidata, kao i ostale partije na listi, ali da će SNS imati krajnju reč.

Karić je u intervjuu za N1 ranije rekao da nije ljut na Aleksandra Vučića i demantovao da su im odnosi zahladeli zbog privatizacije PKB-a.

„To su dečije priče. Ja sam ozbiljan čovek imam 63 godine, ja sam srpski Tramp, pa nisam ja dete sa ulice pa da kupim fabriku za tri dolara, ili da želim da mi vlast pokloni nešto. Nisam ja iz takve porodice. Ja nisam ništa privatizovao u ovoj zemlji, sve smo iz temelja napravili sami svoje“, rekao je Karić. Ipak, dodao je da jeste zainteresovan za kupovinu PKB.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here