Home Gradski izbori Blic: Crkvenjakov kandidat DS za gradonačelnika Beograda

Blic: Crkvenjakov kandidat DS za gradonačelnika Beograda

118
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Nekadašnji direktor RTS i ambasador SRB u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov najozbiljniji je kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, piše Blic.

Beograd — Nekadašnji direktor RTS i ambasador SRB u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov najozbiljniji je kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, piše Blic.

Mogućnost da baš on bude nosilac liste prvi put je pomenuta još pre nekoliko meseci, ali se od toga odustalo u vreme dok je još bila aktuelna saradnja demokrata sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića.

„Crkvenjakov je prvobitni predlog našeg predsednika Dragana Šutanovca, ali su se planovi u međuvremenu promenili. Pre dva dana smo razgovarali u užem krugu rukovodostva, jedna od tema su bili i beogradski izbori i tada je, s obzirom na novonastale okolnosti, ponovo aktuelizovan ovaj kanddidat“, navodi sagovornik „Blica“ iz vrha stranke.

Konačna odluka još nije doneta i stranački organi bi tek trebalo da se izjasne o Crkvenjakovu kao nosiocu liste.

„Crkvenjakov ima ozbiljnu karijeru. Po obrazovanju je arhitekta, pisao je i objavljivao knjige o Beogradu, urbanizam je oblast u koju se razume, vodio je veliki štem kakav je RTS. Osim toga, ima veliku prepoznatiljivost, i to više lika nego imena, jer je vodio nacionalni dnevnik“, navodi sagovornik list iz vrha DS.

Kao potencijalni kandidati DS na beogrdskim izborima do sada su pominjani potpredsednica stranke Tamara Tripić i general Sreto Malinović.

Sam Crkvenjakov kratko je za „Blic“ rekao da mu „baš laska“ pominjanje u tom kontekstu.

Izvor „Blica“ iz DS kaže da eventualna kandidatura Crkvenjakova ne isključuje Malinovića i Tripićevu jer postoji mnogo odgovornih pozicija u gradu.

Takođe na sednici Predsedništva DS, održanoj preksinoć, kao mogući koalicioni partneri pomenuti su NS Zorana Zzivkovića i SDS Borisa Tadića.

Aleksandar Crkvenjakov postao je član DS januara ove godine, a u toj stranci vodi resorni odbor za spoljnu politiku. Bio je ambasador, direktor RTS, poznato TV lice i blizak saradnik Zorana Đinđića.

Preuzeto: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here