Home Kosovo Srpska lista prijavila kandidature za lokalne izbore

Srpska lista prijavila kandidature za lokalne izbore

165
0
Srpska lista - Srbija izbori
Foto: N1

Kandidati Srpske liste za predsednike deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji prijavili su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini svoje kandidature za predstojeće opštinske izbore, javlja RTS.

Istovremeno su za lokalne izbore 22. oktobra predati spiskovi odborničkih kandidata za skupštine u deset srpskih opština.

Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je da se na listi kandidata nalaze „odgovorni, hrabri i čestiti ljudi“.

„Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima, uz snažnu podršku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije“, rekao je Rakić u Prištini posle predaje liste kandidata.

On je dodao da duboko veruje da će građani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na tim prostorima.

Pored odborničkih kandidata u srpskim sredinama, Srpska lista imaće kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu većina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednike opština su Srđan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here