Home Vesti Tadić o predlogu Šutanovca: Saradnja da, povratak u DS ne

Tadić o predlogu Šutanovca: Saradnja da, povratak u DS ne

113
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: N1

Da li se Boris Tadić vraća „kući“, kako njegovu staru stranku zove aktuelni predsednik Dragan Šutanovac? Doduše, ni poziv nije potpuno konkretan ali su vrata, čini se, odškrinuta.

Na pitanje da li je spreman da pozove Borisa Tadića da se vrati u DS, Šutanovac je u intervjuu „Nedeljniku“ rekao: „Spreman sam da razgovaram sa svima koji imaju duboke korene u DS-u. Tadić je danas predsednik parlamentarne stranke. Možemo da sarađujemo. Politički se nismo možda uvek slagali, ali imamo dobar lični odnos. Demokratska stranka je Borisova kuća, beć obzira na to što trenutno nije u njoj“.

Da li je Tadić uopšte zainteresovan da budu u njoj i da svoje crveno – bele boje zameni nekadašnjim plavo – žutim? Izgleda – ne. Za saradnju jeste, ali u takozvanoj „uniji stranaka“.

„Uopšte nije tema moj povratak u Demokratsku stranku, to nije moja namera, stvarno nije moja namera. Ono što je pozitivno u tome je to što je ovo prvi put u poslednjih nekoliko godina da to nije neprijateljska izjava iz Demokratske stranke prema meni. To je pozitivno u tom smislu. Mi svakako nastavljamo razgovore na temu objedinjvanja opozicije, a ne na temu mog povratka u DS.“

Tadić dodaje i da su to neke ideje koje su se pojavljivale u prošlosti, ali da sada nije najvažnije ojačati pojedinačne partije već stvoriti jaku opoziciju koja može da pobedi „opasnu vlast“ Aleksandra Vučića.

„Treba formirati blok srodnih stranaka. Ne radi se o našim narcizmima i našim egoima već građanima treba da ponudimo sebe, svoje iskustvo. Moja kuća su sve političke stranke koje se zalažu za građansko društvo, za evropsku Srbiju i poštovanje ljudskih prava“.

Što se tiče tog objedinjavanja – opozicija deli kolač kojeg nema, smatra urednik „Nedeljnika“ Veljko Lalić. Ipak, kaže da bi se problemi u opoziciji rešili kada bi se najpre rešile nesuglasice ljudi koji su bili ali i ostali u Demokratskoj stranci.

„Iluzorno je da glasate za Demokratsku stranku u kojoj se svako naljuti kada nešto ne dobije i onda kažu da prave novi DOS tako što se oni ponovo okupe. To je s jedne strane, smešno, a sa druge strane, dobro je da u svakoj zemlji imate jaku vlast i jaku opoziciju“, kaže Veljko Lalić, urednik „Nedeljnika“.

Ko će biti jači? Pokazaće najskoriji, beogradski izbori. Pregovori o potencijalnom zajedničkom nastupu proekvropske opozicije se nastavljaju, mada su obavijeni velom tajne i niko ne želi da otkrije previše detalja.

Preuzeto sa: rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here