Home Istraživanja Čistka u SNS-u, raspuštena tri lokalna odbora

Čistka u SNS-u, raspuštena tri lokalna odbora

166
0
SNS - Srbija izbori
Foto: N1

Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke su raspuštena, a velika čistka sprema se u još četiri lokalna SNS-a, pišu Večernje novosti.

List piše da je reč o o funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru i da su pred raspuštanjem i odbori u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju…

Kako navodi list, to je „prva faza raščišćavanja“ u koju je SNS krenula posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i istraživanja javnog mnjenja.

Rešenjem, koje je potpisao predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, za poverenika stranke u Velikom Gradištu postavljen je advokat Vladimir Štrbac (34).

Istom odlukom razrešeni su svi funkcioneri opštinskog odbora i raspušteni svi mesni odbori.

Štrbac je od svog prethodnika preuzeo pečat i ključeve prostorija, a ovih dana očekuje se i zvanična primopredaja dužnosti.

Sličan scenario sprema se i u drugim odborima čiji je rad ocenjen kao – nezadovoljavajući, dodaje list.

„Glavni razlog za raspuštanje odbora u Zaječaru i Užicu su loši rezultati na izborima. Ostali odbori, u kojima ćemo izvršiti kadrovske promene, nisu pokazali dovoljan angažman u radu s članstvom i građanima“, rekao Novostima Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Promene na lokalu usledile su posle nedavnog sastanka koji je Vučić održao sa 850 šefova lokalnih odbora, a na kojem je analiziran njihov rad.

Vučić je tada oštro kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno, a zamerio im je da se „kite“ njegovim imenom.

Preuzeto sa: rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here