Home Izbori Jeremićeva stranka u oktobru; „Jovanović u dosluhu sa SNS“

Jeremićeva stranka u oktobru; „Jovanović u dosluhu sa SNS“

156
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Kandidat za predsednika na prošlim izborima Vuk Jeremić u oktobru formira stranku, najavio je danas Nikola Jovanović, programski direktor CIRSD-a.

„Srbiji je potrebna jedna politička organizacija nekorumpiranih ljudi koji su se dokazali i u zemlji i u svetu i koji žele dobro svojoj zemlji“, kazao je on za N1.

Jovanović ističe da postoji nekoliko varijanti kad je ime stranke u pitanju i da će ono biti odabrano u oktobru, a da će u septembru biti objavljena lista osnivača.

„Želimo da pokrenemo razvoj u Srbiji, bićemo na političkom centru. Srbiji je preko potrebna jedna politička organizacija koja baštini i nacionalne i građanske vrednosti“, objasnio je on.

Kada je reč o beogradskim izborima, Jovanović navodi da se zalažu „za široku, programsku koaliciju, sa što širim brojem aktera“. „Tu ne računam Čedu Jovanovića, jer moje mišljenje je da on radi u dosluhu s režimom“, dodao je.

„Voleo bih da vidim zajedničku listu i zajedničkog kandidata, i da pobedimo režim u Beogradu što bi bila uvertira za ostatak zemlje“, rekao je Jovanović.

Smatra da opozicija ima dovoljno vremena da se dogovori oko jedne kolone, jer dve ili tri „drobe“ opoziciju.

„Više kolona nas slabi ne samo u rušenju vlasti, već i u pregovorima sa onima koji će sigurno ići sami“, ukazuje on.

Izvor> www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here