Home Vesti Radulović: Janković kalkuliše, hoće u kolonu sa DS i SDS

Radulović: Janković kalkuliše, hoće u kolonu sa DS i SDS

163
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: N1

Dogovori među opozicijom za beogradske izbore ne postoje, rekao je u intervjuu za Blic lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i dodao da Saša Janković i Vuk Jeremić i dalje kalkulišu. Prema njegovim rečima, Janković odbija trojni sastanak i želi da napravi jednu kolonu sa Tadićem i Šutanovcem.

Na pitanje da li su o gradskim izborima razgovarali s Jeremićem, Šutanovcem ili s Jankovićem, Radulović je rekao da razgovori o dogovoru za Beograd ne postoje.

„Osim našeg, uopšte nije bilo pokušaja da se pokrenu. Javnost ovo mora da zna. Ja sam pokušao da ih pokrenem. Inicirao sam dva sastanka sa Sašom Jankovićem, poslednji put pre mesec dana, i jedan sastanak sa Vukom Jeremićem. Oni i dalje kalkulišu i još nisu odlučili šta hoće“, rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima, Saša Janković odbija trojni sastanak, a Raduloviću je rekao da bi da napravi jednu kolonu sa Borisom Tadićem, predsednikom Socijaldemokratske stranke i Draganom Šutanovcem, liderom Demokratske stranke. Janković, kaže Radulović, ne želi u kolonu sa Novom strankom Zorana Živkovića.

„A mi svi drugi da budemo u drugoj koloni, šta god to značilo. Rekao sam mu da je to pogrešno i da DJB neće učestvovati u takvim skalamerijama“, rekao je Radulović.

Prvi čovek DJB kaže da taj pokret nije spreman da čeka ovakva pozicioniranja i nije spreman da na sebe preuzme teret nekoga ko vodi računa o društvenom interesu pobede na izborima protiv SNS.

„Ako i kada Janković odluči da želi razgovore, mi smo spremni za te razgovore. Naša vrata su otvorena. Ali ih više nećemo inicirati. Vreme je da svi stanu iza svojih kalkulacija i odluka i javno ih saopšte“, istakao je Radulović.

Dosta je bilo samostalno će izaći na beogradske izbore, a pokret je pripremio strategiju u 20 tačaka, rekao je Radulović.

„Za bilo kakav ozbiljan razgovor o saradnji za beogradske ili bilo koje druge izbore relevantni politički akteri bi morali da istaknu svoje principe, program i ljude. To je preduslov dijaloga“, rekao je on.

Beogradski odbor DJB je odlučio da sprovede unutarstranačke izbore za prvog na listi za izbore u Beogradu.

„Beogradski izbori nisu izbori za gradonačelnika. Na tim izborima se biraju odbornici u Skupštini Grada, koji će onda birati gradonačelnika. Prvi na listi DJB će ujedno biti naš kandidat za gradonačelnika ukoliko se formira opoziciona vladajuća većina“, rekao je on.

Preuzeto sa: rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here