Home Izbori Šutanovac: Ponuda Vučića da odem iz DS

Šutanovac: Ponuda Vučića da odem iz DS

198
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Nuđena mi je mogućnost da napustim Demokratsku stranku i da formiram partiju koja bi imala podršku Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik DS Dragan Šutanovac u intervjuu nedeljniku NIN.

Nuđena mi je mogućnost da napustim Demokratsku stranku i da formiram partiju koja bi imala podršku Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik DS Dragan Šutanovac u intervjuu nedeljniku NIN.

U ime Vučića su mi ponudili da izađem iz DS i da sa još jednim čovekom pravim stranku za koju ću dobiti njegovu podršku. U paketu ponude je bilo i obustavljanje provlačenja mene i moje porodice kroz kanalizaciju njihovih tabloida, rekao je Šutanovac, dodajući da je odbio ponudu jer je to bila jedina časna mogućnost.

Komentarišući navode da je premijerka Ana Brnabić predala stenogram intervjua agenciji Blumberg ruskom ambasadoru, Šutanovac je ocenio da Srbija definitivno više nema samostalnost i da očigledno postoji potreba da se naš suverenitet „pretoči na ruke nekim ambasadorima“.

Rusija je suviše ozbiljna i dostojanstvena zemlja da bi im palo na pamet da tako nešto traže, ali je očigledno da je komentar iz Rusije bio dovoljan da najmoćniji čovek u Srbiji natera premijerku da ode na rukoljub i odnese stenogram, čime je uspeo da dezavuiše i vladu i sebe i državu, rekao je
Šutanovac, dodavši da je sasvim jasno da vladu vode iskreni antievropejci i neiskreni evropejci.

Mislim da su neiskreni i predsednik i premijerka, ocenio je Šutanovac.

On je naveo da je iznenađen imenovanjem Bratislava Gašića za direktora BIA i Aleksandra Vulina za ministra odbrane, a najviše ga je iznenadilo imenovanje Nenada Popovića na mesto ministra, jer se, kako je istakao, radi o marginalnoj političkoj ličnosti.

Kada je reč o imenovanju Vulina, Šutanovac navodi da postoje indicije da je u pozadini njegovog dolaska na čelo ministarstva odbrane biznis sa naoružanjem i vojnom opremom. Voleo bih da znam sa kojim moralom će se kao ministar obraćati oficirima i vojnicima koje je politika u kojoj je učestvovao slala u ratove, znajući da se on sam oslobodio te baveze, dodao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, sadašnja vlada mora opstati što je duže moguće i da mora da napravi rezultat, jer građani posle pet godina očekuju ispunjenje bar nekog obećanja.

Vučić je sigurno svestan da postoji ozbiljno razočarenje u delu biračkog tela Srpske napredne stranke, pa i među njegovim saradnicima, zbog imenovanja Ane Brnabić, rekao je Šutanovac i dodao da zbog toga mora da odlaže sledeće izbore pošto postoji ozbiljan rascep.

Upitan o predstojećim izborima u Beogradu, Šutanovac je rekao da opozicija treba da ide u dve kolone – jedna umerene desnice, i druga u kojoj bi okosnica bili DS i Pokret slobodnih građana.

Prvo moramo da napravimo kvalitetne dogovore, pa onda da vidimo ko bi mogao da bude adekvatan kandidat za nosioca liste i eventualno budućeg gradonačelnika, rekao je Šutanovac.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here