Home Izbori Živković: Vučić stavio Anu jer je irelevantna

Živković: Vučić stavio Anu jer je irelevantna

188
0
Skupština RS - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je predsednik Vučić predložio Anu Brnabić za premijerku jer je „politički irelevantna i bezopasna za njega“.

Beograd — Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je predsednik Vučić predložio Anu Brnabić za premijerku jer je „politički irelevantna i bezopasna za njega“.

Živković je za dnevni list Kurir ocenio da predsednik vlade mora da bude „politički autoritet, prvi čovek najmoćnije stranke ili prvi do njega“.

„Osim što je dama i relativno mlada, Ana Brnabić nema nikakve druge sposobnosti koje bi odgovarale predsedniku vlade. Logično je da to bude Zorana Mihajlović, ona ima iskustvo, bila je u vladi posle 5. oktobra, rekla je i da je učestvovala u protestima 5. oktobra, zna šta je državna uprava, dugo godina je ministarka“, kazao je Živković.

Prema njegovim rečima, Vučić je predložio Anu Brnabić jer je „politički irelevantna“.

„Neki članovi SNS-a, koji žele da ostanu anonimni, kažu da je Vučić predložio Anu Brnabić jer se plaši Zorane Mihajlović. Možda Zorana može da mu stane na crtu, ali to je manje važno, važno je šta dobija Srbija, a to je premijer koji ne sme da naruči kafu na sednici vlade a da ne pita Vučića“, naveo je lider Nove stranke.

Govoreći o odnosima unutar opozicije, Živković je kazao da je dogovor neophodan ali i da bi bilo pogrešno „gurati celu opoziciju u jednu listu“.

„Treba da se naprave dve kolone za Beograd, i jedna i druga bi sigurno prešle cenzus i siguran sam da bi bilo koja analiza Dontovog sistema pokazala da ćemo više osvojiti ako idemo u te dve, ideološki i ciljno precizno definisane kolone nego svi u isti voz“, dodao je Živković.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here