Home Izbori Stefanović: Problem oko obezbeđivanja većine za Brnabić

Stefanović: Problem oko obezbeđivanja većine za Brnabić

144
0
Nebojša Stefanović - Srbija izbori
Foto: FoNet/ MUP

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, piše Blic.

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, piše Blic.

Kako Blic saznaje, zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj. U toku dana je, prema saznanjima Blica, održana i sednica beogradskog odbora SNS-a i te je informacije za list potvrdio i Nebojša Stefanović.

„Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić“, navodi Stefanović za Blic.

On dodaje da će se zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

„Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Slupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda“, naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, „jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here