Home Izbori Mihajlović: U novom kabinetu podela premijerskog posla

Mihajlović: U novom kabinetu podela premijerskog posla

118
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: N1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mijajlović izjavila je da će novi kabinet imati više resora, veće učešće Socijalističke partije Srbije, ali i jednu vrstu podele premijerskog posla.

„Kako je predsednik (Aleksandar) Vučić rekao, da parafraziram, (premijerka) Ana Brnabić će biti ‘ekonomski’, a (potpredsednik vlade) Ivica Dačić ‘politički’ premijer. Kako u dosadašnjoj praksi ovo nismo imali, od izuzetne važnosti je da između njih dvoje postoji dobra saradnja, kako podela posla ne bi dovela do neke vrste dvovlašća“, rekla je Mihajlovićeva za list „Alo“, a preneo u saopštenju njen kabinet.

Tek će se videti kako će u praksi to da funkcioniše, ali, dodala je, „verujem da je predsednik Vučić pažljivo procenio kad se odlučio za ovaj model“.

Ministarka je dodala da je od izuzetnog ekonomskog i političkog značaja za Srbiju da narednih godina iskoristi sav potencijal koji pruža najveći globalni projekat „Jedan pojas – jedan put“ koji sprovodi Kina.

Mihajlovićeva je podsetila da se godinama zalagala da žene vode Srbiju, ali ne samo formalno, već promenom načina vođenja politike.

„Izbor Ane Brnabić za mandatara značajan je zato što će prvi put žena biti na čelu Vlade Srbije. Ali, to će Ani doneti i veće opterećenje, jer ona sigurno ne želi da ostane upamćena samo kao ‘žena premijer’, već kao ‘žena uspešan premijer’. Taj teret neće biti lak i zato sve žene treba da pomognu koliko mogu“, rekla je Zorana Mihajlović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here