Home Izbori Drecun: Rezultati izbora na Kosovu očekivani

Drecun: Rezultati izbora na Kosovu očekivani

114
0
Milovan Drecun - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun ocenio je da su rezultati izbora na Kosovu očekivani, ali da će doprineti dugoročnoj političkoj nestabilnosti.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun ocenio je da su rezultati izbora na Kosovu očekivani, ali da će doprineti dugoročnoj političkoj nestabilnosti.

„Treba videti kako će se ta nova izabrana vlast odrediti pre Briselskom sporazumu, Zajednici srpskih opština“, rekao je Drecun za RTS i ocenio da dan posle izbora Srpska lista ima „pun kapacitet da jedinstvenim političkim nastupom zaštiti svoje interese“.

On je rekao da je „postignuto jedinstvo srpskih političkih predstavnika“ što neće ostaviti mesta Albancima da „mešetare“ i dodao da više niko ne može da ospori da je Srbija nezaobilazan i jedini činilac koji može da pregovora u ime srpskog naroda na Kosovu.

On je ocenio da odziv Srba na nedeljnim izborima na Kosovu pokazuje da su shvatili i značaj izbora i veza s Vladom Srbije.

Drecun je kazao da se pokazalo se da će preko Srpske liste država Srbija biti „nezaobilazno prisutna“ na Kosovu.

„Ako ova koalicija ponudi Srpskoj listi da uđe u izvršnu vlast, a ostane pri tome da od ZSO nema ništa… Kako bi srpski predstavnici mogli da učestvuju u takvoj vlasti? Mislim da ćemo imati pokušaj sa jedne strane Albanaca da po svaku cenu izbegnu kapacitet koji srpski politički predstavnici sada imaju. S druge strane ćemo imati pritisak međunarodne zajednice, Brisela i Vašingtona da u toj novoj vlasti budu svakako predstavnici, kako oni kažu, manjina. Njima bi najviše odgovaralo da to budu Srbi“, naveo je on.

Na izborima na Kosovu je pobedila koalicija stranaka oko DPK Ramuša Haradinaja.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here