Home Izbori Ko će naslediti Vučića u SNS?

Ko će naslediti Vučića u SNS?

131
0
Aleksandar Vuccich KZSS 53
Foto: Darko Ćirkov

Novoizabrani šef države još nije doneo odluku kada i na koji način će regulisati svoj status.

Novoizabrani šef države još nije doneo odluku kada i na koji način će regulisati svoj status.

Komentatori objašnjavaju da se partijski autoritet Aleksandra Vučića ne dovodi u pitanje i da će se u stranci ubuduće samostalno donositi samo manje važne odluke.

Utorak – na poslednjem obraćanju medijima u ulozi premijera najavio da će uskoro reći o svom statusu u stranci… Četvrtak – na prvom obraćanju medijima u ulozi predsednika države.ispostavilo se da smo požurili s tim pitanjem.

„Vidim koliko bi vas to obradovalo ali neće to tako brzo“, rekao je Vučić novinarima.

A na pitanje da li je Nebojša Stefanović njegova jedina alternativa, Vučić odgovara:

„Gde ste to čuli, mediji kandidovali i ja sad treba da objašnjavam ono što mediji pišu. Ni te novine ne čitam, nisam video“.

Komentatori kažu da će birači i dalje u Aleksandru Vučiću videti i premijera i šefa stranke. Zato će, poručuju, naslednik imati formalnu ulogu.

„Neko će da održava stan dok je on malo dalje, da čisti prašinu i da to bude u redu“, navodi Zoran Panović, novinar dnevnog lista „Danas“.

U ovom trenutku naprednjaci nemaju drugog Vučića, a činjenica je i da je rejting novog šefa države u ovom trenutku veći od rejtinga stranke.

„Ne ulazeći u to ko će to biti, ne očekujem ništa drugo nego da se za ključne stvari konsultuje s Vučićem i očekujem da to bude presudna uloga. Mislim da se njegov autoritet neće dovoditi u pitanje i mislim da sta god da obavlja imati ključnu ulogu u stranci“, kaže Đorđe Vuković iz Cesida.

„On će sigurno probati da na neki način ispoštuje neku formu pomeranja sa partijskog liderstva, ali naravno kao dobar makijavelista sigurno neće ponoviti Nikolićevu grešku da partija ode nekom drugom u ruke, a i ne može da ode jer Vučić je motor SNS-a“, dodao je Panović.

Vučić je pre dva dana objasnio i da odavno više nije stranački čovek, da se strankom bavi samo u izbornoj kampanji. Ipak, naprednjaci, poručio je, i ubuduće mogu da računaju na njegovu podršku, ako, kako je rekao, misle da im njegovo ime nešto znači.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here