Home Gradski izbori SDPS počela kampanju za izbore u BG, „odlučujući iskorak“

SDPS počela kampanju za izbore u BG, „odlučujući iskorak“

187
0
rasim ljajich 5
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) počela je kampanju za izbore u Beogradu.

Beograd — Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) počela je kampanju za izbore u Beogradu.

Predsednik SDPS Rasim Ljajić kaže da ta stranka mora da napravi „odlučujući iskorak“ i da je cilj da ostvari dobar rezultat.

Na izbornoj skupstini opštinskog odbora SDPS Stari grad, kojom je, kaže Ljajić, počela predizborna kampanja, on je naveo i da je formiran izborni štab koji će predvoditi poslanica te stranke u Skupštini Srbije Jasmina Karanac.

Od danas će SDPS imati niz aktivnosti u okviru kampanje, naveo je Ljajić i pozvao članstvo da „otvori stranku za sve ljude, mlade, stare, penzonere, učenike, studente, sve“.

„Ne možemo da se učaurimo, ne možemo da živimo od stare slave ne možemo da živimo od toga da se dogovaramo sa koalicionim partnerima i da nam oni daju nešto odborničkih mesta i mi time da budemo zadovoljni. Ja lično, a verujem i većina vas sa tim ne mogu i neće nikada biti zadovoljno“, rekao je Ljajić.

Najavio je da će sledeća izborna skupština biti 8. juna na Vračaru, 20. juna na Paliluli i dalje tokom celog leta do kraja godine jer, kaže, stranku treba u potpunosti pripremiti za beogradske izbore koji su za SDPS od ogromne važnosti.

Ovo, navodi, može da bude prelomnica za samu stranku koja sada mora da iskoristi jer, kaže, nema velike i ozbiljne stranke bez jake organizacije u samom Beogradu.

„Zato smo odlučili da krenemo danas, u srcu Beograda, u jednu kampanju koja će dosta dugo trajati“, rekao je Ljajić.

SDPS, kaže, ne može da se zadovolji onim što je do sada postignuto i nove šanse ne može da propusti jer ih nema puno.

„Današnji skup daje tu nadu da imamo ozbiljan potencijal, ozbiljnu snagu koja može da se materijalizuje politički na nekim sledećim izborima“, kaže Ljajić i dodaje da SDPS predizbornom kampanjom treba da podigne vidljivost stranke, otvori vrata za nove ljude i širi socijaldemokratske ideje.

Beogradski izbori su, navodi, važni i SDPS će u kampanji slušati potrebe i interese ljudi, a anagažovala je i agenciju koja će uraditi barometar političkog raspoloženja i očekivanja Beograđana, na osnovu čega će biti sačinjen praktičan i konkretan program mera aktivnosti.

Kampanja, kaže, ne može da se svede na to da pričamo samo o komunalnim problemima i saobraćajnim problemima, već je važno govoriti i o vrednostima za koje se stranka zalaže.

„Nemamo priliku da često to radimo zbog činjenice da smo često bili u različitim vrstama koalicija, a kada ste u koaliciji onda svakako morate da se prilagođavate, posebno ako ste manjinski partner“, navodi Ljajić.

Više puta je, navodi, stranka naglasila da ne želi da bude „nikakvo trgovačko društvo, nikakva interesna organizacija koja će se zadovaljavati time da podelimo par funkcionerskih ili direktorskih mesta koja uzgred i nemamo, već moramo da širimo ideju zbog koje je ova stranka i napravljena“.

SDPS treba, dodaje, na svakom koraku da govori o antifašizmu, antipopulizmu, antinacionalizmu, kao i o onome što smatra da su devijacije u društvu i čitavom regionu, makar je to koštalo i dela podrške u biračkom telu.

„Najveći patriotizam jeste ukoliko govorite o slabostima društva i države u kojoj živimo. Nije patriotizam busanje u grudi i govoreći kako se neko bori za državne i nacionalne interese, a iza toga obično ne ostaje bukvalno ništa“, navodi Ljajić.

Kako je rekao, SDPS želi Srbiju kao stabilnu i uređenu državu zbog čega se zalaže za promenu Ustava, kao temelja do koga se dolazi konsenzusom vlasti, opozicije i svih važnih političkih faktora, kako se ne bi menjao svakih 10 ili 15 godine.

„Srbiji su potrebne stabilne i demokratske instrutucije, slobodni mediji, opozicija, nevladine organizacije, demokratsko društvo sa demokratskim kapacitetom koje će kroz demokratsku debatu doneti najbolja rešenja. Nama je potrebna stabilnost“, kaže Ljajić i ističe da je pored uređene države za SDPS ključno pitanje ekonomije.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here