Home Izbori „Ne bih se kladio na Dačića kao budućeg premijera“

„Ne bih se kladio na Dačića kao budućeg premijera“

117
0
Branko Ružić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug, arhiva

Beograd — Potpredsednik SPS Branko Ružić kaže da se „kladioničarski gledano“ ne bi opkladio na Ivicu Dačića da će biti novi premijer.

Ružić je naglasio da je neupitno da li Dačić ima kapacitete da obavlja tu funkciju.

U intervjuu za portal Telegraf.rs, a na pitanje kako komentariše to što je Dačić najveći favorit za tu funkciju prema kladionicama, Ružić kaže:

„Da imam hiljadu evra da uložim tu bi se zaradilo oko 600 evra. Kladioničarski kada bih gledao, išao bih na nekog na koga je kvota mnogo veća. Ali, da se ne bavimo šalama i spekulacijama“, rekao je Ružić.

Ponavlja da nije bilo razgovora na tu temu na zvaničnim sastancima rukovodstava SPS i SNS i da SPS to nikada nije postavljao kao uslov.

„Prevashodno je bilo, u toj teškoj borbi, iznaći model kako pobediti na predsedničkim izborima. Mislim da smo to veoma uspešno uradili. Sada će uslediti ti razgovori, naravno, tu je predsednik Republike Aleksandar Vučić vlastan da odredi mandatara. Ne postavlja se pitanje, da li je u potencijalu, kapacitetu, viziji i iskustvu, Ivica Dačić neko ko bi svakako mogao da obavlju tu funkciju, koju je već obavljao“, kaže funkcioner SPS.

Na pitanje da li je postojao ili postoji dogovor „Vučić predsednik – Dačić premijer“, on kaže:

„Nikada nije bilo tog modela, jedino što egzistira i postoji to je savez, odnosno pakt, Vučić-Dačić, koji daje rezultate već pet godina. Mislim da smo na spoljnopolitičkom, unutrašnjem, ekonomskom, socijalnom i političkom planu uradili mnogo. Odnosno, da su njih dvojica nesporni lideri, koji umeju da kormilare u moru svih problema koji stoje pred nama.“

Na pitanje da prokomentariše to što su njegove izjave više puta tumačene u javnosti kao atak na koalicionog partnera, odnosno SNS, on kaže da postoje razni spinovi i pokušaji da se neke stvari izvuku iz konteksta, ali da on nije nikada bio opozicija kako Srbiji, tako ni svojoj stranci, ni koalicionom partneru.

Govoreći o odnosima SPS i SNS, Ružić kaže da je zajednički imenitelj obe stranke, ne samo Srbija, nego državni razlog.

Na pitanje da li se može očekivati njegov povratak u izvršnu vlast, Ružić kaže da nije razmišljao o tim kadriranjima, niti da je razgovarao sa bilo kim.

Govoreći o situaciji na Kosovu i u regionu, on kaže da je obaveza Beograda da alarmira uvek Brisel i EU da povede računa šta rade države članice, poput Hrvatske i šta se dešava na teritoriji KiM, ali šta se dešava i u Albaniji.

On takođe hvali stav premijera Vučića prema retorici i pretnjama Albanaca.

Takođe, dodao je da su pokušaji raznih protesta, nakon grandiozne pobede Aleksandra Vučića, kao zajedničkog kandidata, dokaz da su doneli pravu odluku.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here