Home Izbori Orlić: Senzacionalizmom do pažnje

Orlić: Senzacionalizmom do pažnje

105
0
Vladimir Orlić - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Beograd — Zamenik šefa poslaničke grupe SNS reagujući na optužbe demokrate Balše Božovića o Nebojši Stefanoviću, poručio da DS senzacionalizmom nadoknađuje izborni poraz.

Beograd — Zamenik šefa poslaničke grupe SNS reagujući na optužbe demokrate Balše Božovića o Nebojši Stefanoviću, poručio da DS senzacionalizmom nadoknađuje izborni poraz.

„Oni u čije vreme je ubijen premijer, danas pričaju o ovim temama. Ništa ozbiljno i ništa pametno ne može se očekivati od žutog preduzeća“, rekao je Vladimir Orlić.

„Daju sebi za pravo da pričaju o kojekakvim pismima i kako to utiče na rad državnih organa, potpuno igrnorišući činjenicu da kasne dva meseca u hornologiji postupanja upravo nadležnih organa u odnosu na pisma i piskaranja“, dodao je on.

U Srbiji danas, istakao je, niko nijednom ministru ne može da servira kako će da postupa, a svega toga je itekako bilo u godinama kada je „žuto preduzeće haralo“.

Odgovarajući Božoviću, koji je izneo kritike na račun ministra Stefanovića, Orlić je poručio da se danas u Srbiji ne dešavaju politička ubistva koja su nekada bila redovna pojava.

„Danas su se u parlamentu oglasili oni za vreme čije vladavine su politička ubistva bila praktično normalna i redovna pojava, počevši od ubistva pomoćnika načelnika DB Momira Gavrilovića, preko ubistva pomoćnika načelnika resora javne bezbednosti generala Buhe, pa sve preko ubistva zamenika načelnika uprave saveznog MUP-a Batočanina.”

To su, kako je rekao, su bile potopuno redovne i normalne pojave u vreme kada se o obezbednosti, borbi protiv kriminala starala DS.

“Oni očigledno ne znaju da su institucije nešto što se ne privatizuje, da je Dom narodne skupštine nešto što ne služi za lične potrebe bilo koga iz DS kada mu može biti dosadno, pa saziva konfeneicje za štampu, zahteva sednice radnih tela, da bi sebi vreme prekratio.

„Maj je mesec, te nije dobar za zimovanja na Maldivima”, rekao je Orlić.

On je demokratama poručio da ozbiljna politika i institucije nisu estrada, da se ne može ništa ozbiljno ponuditi politički ako bave čaršijskim naklapanjima ili pričama.

“Balša Božović u ime žutog preduzeća DS, trudi se da nam objasni kako je ono što je možda negde načuo u medijima, pa što su mu kolege uz kafu prepričale, da treba da bude tema za Srbiju, a što baš nikakve veze sa ozbiljnošću nema”, naveo je on.

Kaže da poslanik DS priča o onome o čemu nema nikakva saznanja i da se samo trudi da zvuči senzacionalno i privuče nešto pažnje.

“Debakl na izborima i estradizacijom ne može nadoknaditi, kompenzacija za onu katastrofu koju su doživeli na izborima ove godine, oni tu da pronađu ne mogu. Dok se time bave, mogu samo da se nadaju da će nastaviti da tonu”, rekao je Orlić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here