Home Izbori Vučić: Ima prostora za napredak u slobodi medija

Vučić: Ima prostora za napredak u slobodi medija

147
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Srbija jeste generalno demokratsko društvo, a uvek ima prostora za napredak u slobodi medija, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija jeste generalno demokratsko društvo, a uvek ima prostora za napredak u slobodi medija, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

On je naveo da je spreman da otvori dijalog sa medijima koji misle da imaju bilo kakve probleme u izveštavanju, radu i prenošenju stvarnosti onako kako je oni vide.

Vučić kaže da su oni koji govore o tome da slobode medija nema zapravo oni koji ih najviše imaju i koji neretko tu slobodu zloupotrebljvaju, ali i ističe da je siguran da ima određenih problema i da je o tome uvek spreman da razgovara.

„Sa vama sa američke televizije N1 sam uvek spreman da razgovaram iako ne vidim da vas bilo ko u bilo čemu sprečava, pa se nasmejem kad vidim da vam neko ne da nešto radite pošto ste uzeli kanale koje ste hteli, radili šta ste hteli, govorite šta hoćete, niko vam ne smeta ni na koji način“, rekao je Vučić.

Premijer kaže da je važno da imamo demokratski dijalog, da razgovaramo, te da svako ima pravo da objavi šta hoće i bez gotovo ikakave odgovornosti.

„Nikada nikog nisam tužio, pravno progonio na bilo koji način, a takve su gadosti, neistine i bljuvotine objavljivane o meni, možda zato što i nekima smetam, nekim domaćim možda nekim i stranim centrima moći“, dodaje Vučić.

„Za razliku od drugih ljudi, koji govore o tome da su slobode ugrožene, a koji neće da odgovore na pitanja novinara, ja sam tu uvek da vam odgovorim i to s poštovanjem i obavestite one koji gostuju kod vas i kada me kritikuju da ne kažu da se Vučić dere, jer nisam počeo kožu da derem, nego sam možda vikao“, rekao je Vučić odgovorajući na pitanje novinara televizije N1.

Kaže i da nikada nije bio nepristojan, te da je dobro da se „ti koji nam sole pamet o pismenosti malo se opismene, pa da onda kritikuju neke druge“.

On je naveo da neki čak na svojim konferencijama za novinare ne dozvoljavaju pojedinim novinarima da im postavljaju pitanja, a govore o slobodi štampe, te da tu misli i na Sašu Jankovića ali i na neke druge, kao što je Saša Radulović koji je, kako je rekao, nekada bežao od njega u parlamentu, a sada od novinara.

Vučić je dodao da oni žele ni da odgovaraju na pitanja nekih medija, a „samo sam ja lud pa odgovaram svima, pa i onima koji vode kampanju protiv Srbije“.

„Mislim da je važno da imamo demokratski dijalog, da razgovaramo, da svako ima pravo da objavi šta hoće i bez gotovo ikakve odgovornosti“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara televizije N1.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here