Home Izbori Dačić: Lično sam zadovoljan, sačuvali smo identitet

Dačić: Lično sam zadovoljan, sačuvali smo identitet

118
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: B92

Lider SPS Ivica Dačić kazao je da premijersko mesto nije bio uslov podrške SPS-a Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima.


Lider SPS Ivica Dačić kazao je da premijersko mesto nije bio uslov podrške SPS-a Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima.

On je istakao da je lično zadovoljan funkcijom koju danas obavlja – ministra spoljnih poslova i potpredsednika vlade.

„To nije bio naš prioritet i nije bio razlog zašto smo podržali Aleksandra Vučića“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je naglasio da je cilj jačanje međusobnog poverenja dve stranke, SPS-a i SNS, ali i jača i veća uloga SPS-a u Srbiji i na političkoj sceni.

Upitan da li je SPS izgubio identitet, jer nisu imali svog kandidata na predsedničkim izborima, Dačić je kazao da su lokalni izbori u Vrbasu i Kovinu pokazali da je SPS ostvario dobre rezultate, čak i bolje nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

„Sačuvali smo svoj identitet jer nismo podržali kandidata SNS-a, već smo ustanovili zajedničkog kandidata vladajuće koalicije“, naglasio je Dačić.

On je dodao da će saradnja sa SNS biti nastavljena, što će se videti u novoj Vladi Srbije, kada sadašnji premijer ode na funkciju predsednika.

„Ono što je najvažnije za dobru saradnju je visok nivo poverenja i zajedništva“, zajključio je lider socijalista.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here